Tgrt Haber

Yuan ve dolar savaşı devam ediyor: Çin Merkez Bankası'ndan açıklama geldi

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Bloomberg HT
19 May 2023 16:59 - Güncelleme : 19 May 2023 17:09
Yuan ve dolar savaşı devam ediyor: Çin Merkez Bankası'ndan açıklama geldi

Son zamanların en fazla konuşulan para birimlerinden biri Çin Yuan’ı oldu. Beklenenden zayıf gelen Çin ekonomik verilerinin baskı oluşturması para biriminin değerinin düşmesine neden olurken Çin Merkez Bankası’nın (PBOC) yaptığı açıklama yeniden değer kazanmasını sağladı.

Çin Yuanı, ülkenin merkez bankasının açıklamalarının ardından değer kazanmaya başladı. Çin ekonomisindeki veriler yuanda geri çekilmeye neden olmuştu.

DALGALANMALARI DİZGİNLEME SÖZÜ

Bloomberg HT’de yer alan habere göre, Çin yuanı, ülkenin merkez bankasının yakın tarihli bir satıştan sonra para birimini desteklemek için harekete geçmesi, spekülasyonları dizginleme sözü vermesi ve Döviz piyasasında daha fazla istikrar çağrısı yapmasının ardından sıçradı.

YUAN DOLAR​ KARŞISINDA YÜKSELDİ

Çin Merkez Bankası​ ve döviz düzenleyicisi piyasa beklenti rehberliğini güçlendirecek ve gerektiğinde konjonktür yanlısı ve tek yönlü piyasa davranışlarını düzeltmek için harekete geçecek. Açık deniz ticaretinde yuan, dolar karşısında yüzde 0,5 artışla 7,0121'e yükseldi ve aralık ayından bu yana en düşük seviyesi olan 7,0750'den geri çekildi.

ÇİN EKONOMİK VERİLERİ YUANI BASKILADI

PBOC'nin hamlesi, beklenenden zayıf gelen Çin ekonomik verilerinin yuan üzerinde baskı oluşturması ve doların genel olarak değer kazanmasıyla geldi. Duyuru, PBOC, Devlet Döviz İdaresi yetkilileri ve piyasa yönlendirici bir organ olan Çin Döviz Komitesi'nin perşembe günü yaptığı toplantının ardından geldi. Açıklamaya göre yetkililer, piyasa istikrarı ve döviz kurundaki sert hareketlerin düşürülmesi çağrısında bulundu.

 

Kaynak: Bloomberg HT
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...