Tgrt Haber

Son dakika! Zincir marketler için yeni kural Resmi Gazete'de: Verileri Ticaret Bakanlığı'na aktaracaklar

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
07 Aralık 2022 00:05 - Güncelleme : 07 Aralık 2022 11:33
Son dakika! Zincir marketler için yeni kural Resmi Gazete'de: Verileri Ticaret Bakanlığı'na aktaracaklar

Son dakika haberi: Zincir marketler için yeni kural Resmi Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, zincir marketler satışa sundukları ürünler ile şubelerine ilişkin verileri bakanlıkça belirlenen sisteme aktarmakla yükümlü olacak. Bu veriler kamuoyu ile paylaşılacak ve tüketicinin fiyat karşılaştırması yapabilmesine imkân sağlanacak.

Son dönemde fahiş fiyat artış ve etiketlerdeki farklı fiyatlama iddiaları nedeniyle zincir marketlere yönelik yeni tedbirler alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın talimat verdiği ve MHP lider Devlet Bahçeli​'nin de eleştirilerde bulunduğu zincir marketlerle ilgili yeni karar Resmi Gazete​'de yayımladı.

Karara göre; zincir marketler​ satışa sundukları ürünler ile şubelerine ilişkin verileri bakanlıkça belirlenen sisteme aktarmakla yükümlü olacak. Bu veriler kamuoyu ile paylaşılacak ve tüketicinin fiyat karşılaştırması yapabilmesine imkân sağlanacak.

Resmi gazetede yayımlanan açıklama şöyle:

"MADDE 12/Ç- (1) Perakende ticaretin etkin ve sürdürülebilir rekabet şartlarına göre yapılmasına yönelik politikaların geliştirilmesi, kamuoyunun aydınlatılması ve tüketicinin fiyat karşılaştırması yapabilmesine imkân sağlanması amacıyla, gıda perakende sektöründe hızlı tüketim mallarının satışıyla iştigal eden ve şube sayısı iki yüzden fazla olan zincir mağazalar, satışa sundukları ürünler ile şubelerine ilişkin verileri Bakanlıkça belirlenen sisteme aktarmakla yükümlüdür. Bu veriler ilgili kurum, kuruluş ve kamuoyuyla paylaşılabilir. Veri aktarımının usul ve esasları Bakanlıkça belirlenerek ilgili zincir mağazalara bildirilir."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...