Tgrt Haber

Ahmet Nur Çebi adaylık için kararını verdi! İşte Beşiktaş'ın başkan adayları

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
31 Ekim 2023 13:33 - Güncelleme : 31 Ekim 2023 13:51
Ahmet Nur Çebi adaylık için kararını verdi! İşte Beşiktaş'ın başkan adayları

Beşiktaş’ta Olağanüstü Genel Kurul tarihi yaklaşıyor. 3 Aralık’ta yapılacak seçimde mevcut başkan Ahmet Nur Çebi aday olmayacak. Hasan Arat ve Emre Kocadağ adaylık çalışmalarını sürdürüyor. İşte detaylar...

Beşiktaş’ta Ahmet Nur Çebi​ dönemi kapanıyor.

3 Aralık’ta yapılacak olağanüstü genel kurulda Ahmet Nur Çebi aday olmayacak. Kararını yönetim kurulu üyeleri ile paylaşan Çebi, kısa süre içinde resmi açıklamayı da yapacak.

2019 ekim ayında Fikret Orman’ın istifası sonrası olağanüstü seçimle göreve gelen Ahmet Nur Çebi, 4 yıldır başkanlık görevini sürdürüyordu.

TARAFTAR ÇEBİ'YE TEPKİ GÖSTEREREK İSTİFAYA ÇAĞIRMIŞTI

Bu sezon başında yapılan ve yapılmayan transferler nedeniyle Beşiktaş​ sıkça eleştirilerken; taraftarlar Çebi ve yönetimi ilerleyen haftalardaki kötü oyun ve sonuçların ardından protesto etmeye başladı.

UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki Lugano maçında takımın 2-0'dan 3-2 kaybetmesinin ardından taraftarlar uzun süre statta bekledi ve maç sırasında olduğu gibi istifaya çağırdı. 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye yönelik yoğun protestolar sonrası Büyükekşi stadı terketmiş, terkederken Çebi ile arasındaki diyalog uzun süre konuşulmuştu. 

Ahmet Nur Çebi ve yönetimine 2-0 kazandıkları Gaziantep FK maçı sırasında da yoğun protesto yapılmış ve Çebi istifaya davet edilmişti.

3 ADAY YARIŞABİLİR

TRT Spor'un haberine göre; Emre Kocadağ​ ile Hasan Arat​ başkanlık için yarışacak. Serdal Adalı'nın kararı ise daha sonra netleşecek.

Ahmet Nur Çebi adaylık için kararını verdi! İşte Beşiktaş'ın başkan adayları

ADAYLIĞINI İLK HASAN ARAT DUYURDU

Hasan Arat, sosyal medya hesabından aday olacağını duyurmuştu.

Daha ortada seçim kararı yokken; aylar önce adaylığını açıklayan Hasan Arat, imza toplamaya da başladı.

EMRE KOCADAĞ TEMASLARA BAŞLADI

Mevcut yönetimde asbaşkan görevindeki Emre Kocadağ ise Çebi’nin aday olmama kararı sonrası seçim öncesi temaslarına başladı.

Emre Kocadağ, dün akşam siyah beyazlı takımında Gaziantep FK'yi 2-0 yendiği maçın ardından yaptığı açıklamada "Puslu havanın dağılması için ne gerekiyorsa yapacağız. Beşiktaş hiçbir zaman sahipsiz kalmaz. Taraftarımız müsterih olsun. Beşiktaş camiasının üzerinde dolaşan kara bulutların farkındayım. Dağılması için kendime düşen neyse onu yapacağım. Hedefimiz, ligi dizayn etmeye ve şampiyonluk pastasını 2 takıma paylaştırmaya çalışanlardan hesap sormak." ifadelerini kullanmıştı.

Kocadağ'ın da adaylığını resmen açıklaması bekleniyor.

Ahmet Nur Çebi adaylık için kararını verdi! İşte Beşiktaş'ın başkan adayları

SERDAR ADALI'YA DEMİRÖREN VE ORMAN DESTEĞİ

Ajansspor'un haberine göre; Daha önce bir kez Fikret Orman​ bir kez de Ahmet Nur Çebi'ye karşı aday olan ancak seçimi kaybeden Serdal Adalı, nabız yoklamaya devam ediyor.

Adalı'nın özellikle eski başkanlar Yıldırım Demirören ve Fikret Orman'ın desteğini alarak seçime girebileceği konuşuluyor. Şu gün itibarıyla Beşiktaş'ta seçimin en az iki adaylı olacak ama üçüncü bir ismin çıkması ihtimali de var.

Ahmet Nur Çebi adaylık için kararını verdi! İşte Beşiktaş'ın başkan adayları

YAKLAŞIK 20 BİN ÜYE OY VERME HAKKINA SAHİP

Beşiktaş Kulübü’nde olağanüstü genel kurul 3 Aralık’ta yapılacak. Adaylık için 250 genel kurul üyesinin imzası gerekiyor. Seçimde yaklaşık 20 bin siyah-beyazlı kongre üyesi oy verme hakkına sahip durumda.

Beşiktaş'ta Çebi döneminde yaklaşık 12 bin yeni üye yapıldığı ifade ediliyor.

BEŞİKTAŞ SEÇİM SÜRECİNDE 6 KRİTİK MAÇA ÇIKACAK

Beşiktaş, seçim sürecinde 6 kritik maçta hedeflerine tutunmaya çalışacak.

Süper Lig'in 11. haftasında Bitexen Antalyaspor ile deplasmanda karşılaşacak siyah-beyazlı ekip, ardından RAMS Başakşehir'i konuk edecek. 13. haftada Yılport Samsunspor deplasmanına çıkacak Beşiktaş, kulüpteki seçim günü olan 3 Aralık'ta ise dış sahada MKE Ankaragücü ile karşı karşıya gelecek.

Beşiktaş, kongre döneminde Avrupa'da da kritik maçlara çıkacak.

UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu'nda 3 maçta sadece bir beraberlikle bir puan alabilen siyah-beyazlı takım, 9 Kasım'da Bodo/Glimt ve 30 Kasım'da Club Brugge ile evinde yapacağı karşılaşmalarda alacağı galibiyetlerle Avrupa'da yoluna devam etmeye çalışacak.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...