Tgrt Haber

"Al, parlat, sat" ustası Fenerbahçe'ye dev gelir

24 Ağustos 2023 15:59 - Güncelleme : 24 Ağustos 2023 16:20
"Al, parlat, sat" ustası Fenerbahçe'ye dev gelir

Başarılı scout transferleri ve bu oyuncuları geliştirerek parlatmasıyla son yıllarda dikkat çeken Fenerbahçe, 7 futbolcusunu önemli bonservis bedelleriyle satarak dev bir kazanç elde etti. İşte detaylar...

Fenerbahçe​ son yıllarda yaptığı başarılı satışlarla sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

2020 yılında Vedat Muriqi'yi 17.5 milyon Euro bonservis bedeliyle İtalyan ekibi Lazio'ya gönderen Fenerbahçe, Eljif Elmas​'ı 16 milyon Euro'ya, Kim Min-Jae​'yi de 18.5 milyon Euro karşılığında Napoli'ye gönderdi.

Simon Kjaer, 12 milyon Euro karşılığında Sevilla, Attila Szalai ise 12.3 milyon Euro bedelle Alman ekibi Hoffenhein'ın yolunu tuttu.

Arda Güler'in 20 milyon Euro + 10 milyon Euro bonus karşılığında İspanyol devi Real Madrid'e transfer olması dünyada büyün yakın uyandırdı. Son olarak Altay Bayındır'ı İngiliz ekibi Manchester United'a 7 milyon Euro bonservis bedeliyle göndermeye hazırlanan Fenerbahçe başarılı oyuncu satışlarına bir yenisini daha ekledi.

SIRADA FERDİ VE İSMAİL VAR

Sabah'ın haberine göre; Toplamda 100 milyon Euro gibi dev bir rakamı kasasına koyan Kanarya, Ferdi Kadıoğlu ve İsmail Yüksek için de ciddi teklifler alıyor. Ferdi ile Ajax ve Napoli ilgilenirken İsmail için ise Bayer Levurkusen transfer hamlesi yapmaya hazırlanıyor.

İsmail Yüksek, teknik direktör İsmail Kartal'ın ilk 11'de vazgeçemediği isimlerin başında geliyor.

 

 

Kaynak: Sporx

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...