Tgrt Haber

Angelino'nun yerine 'yeni Boey' geliyor! Galatasaray harekete geçti

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: Fanatik
01 Kasım 2023 14:16 - Güncelleme : 01 Kasım 2023 14:37
Angelino'nun yerine 'yeni Boey' geliyor! Galatasaray harekete geçti

Galatasaray, gösterdiği harika performansla Avrupa devlerini peşine takan genç sağ beki Sacha Boey'in tarzına benzer bir sol beki kadrosuna katmak için harekete geçmeye hazırlanıyor. Angelino'nun performansından memnun kalmayan sarı-kırmızılılar, genç sol bek için teklif yapacak. İşte detaylar...

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkmayı hedef olarak belirleyen ve Süper Lig’de de Fenerbahçe ile zirve yarışı veren Galatasaray, devre arasında verim alamadığı oyuncularla yolları ayırıp kadroya takviye yaparak bu hedefine emin adımlarla ilerlemek istiyor.

Sarı-kırmızılı yönetim ve teknik heyet, geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek olası transferler üzerinde fikir alışverişi yaptı.

İLK HEDEF SOL BEK

Transfer​ toplantısında gönderilmesi ve alınması düşünülen oyuncular hakkında bir liste hazırlandı. Transfer​ zirvesinde ortaya çıkan sonuca göre ara transferde yapılması düşünülen hamlelerden biri de sol bek​ takviyesi oldu.

ANGELİNO​ BEKLENENİ VEREMEDİ

Şu ana kadar gösterdiği performansla beklentilerin altında kalan Angelino​, hücumda istenilen katkıyı veremezken savunmada da defoları göze battı.

4 maç sonra 6 milyon Euro’luk zorunlu satın alma maddesi devreye girecek olan Angelino​ için Galatasaray​ kurmayları çok fazla vakit kaybetmeden bu bölgeye başka bir yatırım yapma kararı aldı.

ANGELİNO​ YERİNE LOCKO

Scout ekibinin önerisiyle gündeme gelen ilk isim ise Fransa’nın Brest takımında forma giyen 21 yaşındaki Bradley Locko oldu.

Fiziksel ve teknik özellikleriyle Sacha Boey’i bir hayli andıran Fransız futbolcu, aynı Boey gibi Reims’te forma giydi ve 500 bin Euro’ya Brest’e imza attı.

Angelino'nun yerine 'yeni Boey' geliyor! Galatasaray harekete geçti

GALATASARAY​ HAREKETE GEÇİYOR

Teknik ekibin tam not verdiği Locko için Galatasaray​ yönetimi önümüzdeki günlerde harekete geçecek.

Maliyetinin uygun olması durumunda genç oyuncunun transfer​ edilmesi ve Avrupa devlerini peşinden koşturan Boey gibi kendini geliştirip performansıyla yapılacak yatırımın karşılığının alınması planlanıyor.

Sezonun Locko-Angelino rotasyonuyla geçilip, oyuncuların gelişim durumuna göre yaz döneminde bir satış yapılması da seçenekler arasında gösteriliyor.

BRADLEY LOCKO KİMDİR?

21 yaşındaki Fransız sol bek​, futbola Lorient altyapısında başladı ve 2020 yılında Reims B takımına transfer​ oldu.

2021 yılında ise A takıma yükseldi ve 2023 yılında da 500 bin Dolar karşılığında Brest'e imza attı.

Bu sezon 10 maçta forma giyen genç sol bekin sözleşmesi 30 Haziran 2027 yılına kadar devam ediyor.

Genç sol bekin güncel piyasa değeri 5 milyon Euro olarak gösteriliyor.

Kaynak: Fanatik
Sonraki Haber Yükleniyor...