Tgrt Haber

Arda Güler'in Real Madrid'deki forma numarası belli oldu

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: Fanatik
07 Temmuz 2023 08:19 - Güncelleme : 07 Temmuz 2023 08:31
Arda Güler'in Real Madrid'deki forma numarası belli oldu

Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olan Arda Güler'in dünya devinde giyeceği forma numarası belli oldu. Arda sürpriz bir forma numarası tercih ederken Real'in İspanyol stoperi Jesus Vallejo, Jude Bellingham'ın ardından milli oyuncumuz için de fedakarlık yaparak forma numarasını verdi.

Fenerbahçe​ ve Türk futbolunun harika çocuğu, bu yaz Avrupa devlerini adeta birbirine düşürdü. Birçok ülkenin büyük kulüpleri Arda Güler​ için girişimde bulundu.

ARDA, REAL MADRID​'İ SEÇTİ

Yapılan onlarca teklifin ardından masada sadece Barcelona​ ve Real Madrid kaldı. Kiralık gitmek istemeyen Arda, tercihini Real Madrid’den yana kullandı.

20 MİLYON EURO BONSERVİS + 10 MİLYON EURO BONUS

17.5 milyon Euro’luk serbest kalma maddesi bulunan Arda için Fenerbahçe, 20 milyon Euro'yu kasasına koyacak. Sözleşmede 10 milyon Euro başarı bonusu bulunurken satıştan yüzde 20 pay maddesine de yer verildi.

FORMA NUMARASI BELLİ OLDU

Fenerbahçe'nin genç yıldızı için başlayan El Clasico’da Real Madrid, Barcelona’yı saf dılşı bırakarak kadrosuna kattığı Arda Güler'le 6 yıllık sözleşme imzalarken yıldız solağın Madrid ekibinde giyeceği forma numarası belli oldu.

24 NUMARAYI SEÇTİ

Fenerbahçe'de profesyonel olduğu dönemde ve A Milli Takım'a ilk davet edildiğinde 25 numarayı giyen, ardından 10 numaranın sahibi olan Arda Güler'in Real Madrid'de de 25 numarayı alması bekleniyordu.

AS gazetesi, milli oyuncumuzun 24 numarayı giyeceğini duyurdu.

JESUS VALLEJO'DAN FEDAKARLIK

Geçen sezon Real Madrid'de 5 numaralı formanın sahibi olan İspanyol stoper Jesus Vallejo, 103 milyon Euro'ya Borussia Dortmund'dan transfer edilen Jude Bellingham 5 numarayı isteyince, 24 numaraya geçmişti.

Arda Güler de 24 numarayı giymek isteyince Vallejo, 18 yaşındaki oyuncuya numarasını vererek 25 numaraya geçti.

LALIGA FORMA KURALI

Kadro numaralarıyla ilgili La Liga kuralları, tüm kulüplerin kıdemli kadro oyuncularına bir kaleciye tahsis edilmiş olmak üzere 1 ile 25 arasında forma verilmesi gerektiğini açıkça belirtir. Her kulübün kadrosuna üçü kaleci olmak üzere toplam 25 oyuncu kaydetmesine izin verilir.

Kalecilere 1 numaralı formanın yanı sıra 13 ve 25 numaralı forma da verilebilir. Bir kulüp sezon ortasında yedek oyuncu almaya karar verirse, 26 ile 50 arasında herhangi bir sayı atanabilir.

Kaynak: Fanatik

Kaynak: Fanatik
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ramazan 7 Temmuz 2023 09:39

Daha şimdiden böyle pofpoflanirsa çok degil iki yıl sonra eyupspora gelir

Sonraki Haber Yükleniyor...