Tgrt Haber

Avrupa'da tarihe geçen transfer: Sandro Tonali resmen Newcastle United'da

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / İHA
03 Temmuz 2023 16:24 - Güncelleme : 03 Temmuz 2023 16:56
Avrupa'da tarihe geçen transfer: Sandro Tonali resmen Newcastle United'da

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman tarafından satın alındıktan sonra dünyanın en zengin futbol kulübü unvanını eline alan Newcastle United, yeni sezona tarihi bir transferle başladı. İngiliz temsilcisi, AC Milan'ın genç yıldızı Sandro Tonali'yi astronomik bir bonservis bedeliyle kadrosuna kattı.

İngiltere Premier Lig​ takımlarından Newcastle United​ Avrupa'da transfer bombasını patlattı. İngiliz ekibi, Milan​'dan 23 yaşındaki orta saha oyuncusu Sandro Tonali'yi renklerine bağladı.

Ligi üçüncü sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligi​'nde boy gösterme fırsatı yakalayan siyah-beyazlılar, İtalyan devi AC Milan'ın başarılı orta saha oyuncusu Sandro Tonali'yi transfer etti. Kulüpten yapılan açıklamada, 23 yaşındaki futbolcu ile 2028 yılına dek sözleşme imzalandığı belirtildi. 

'KARİYERİM İÇİN BÜYÜK FIRSAT'

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre; transferin ardından kulübün internet sitesine açıklamalarda bulunan Sandro Tonali, "Her şeyden önce Newcastle United'a teşekkür etmek istiyorum çünkü bana kariyerim için büyük bir fırsat veriyorlar. Her zaman yaptığım gibi, sahadaki güvenin karşılığını her şeyimi vererek ödemek istiyorum. St. James' Park'ta oynayacağım için gerçekten heyecanlıyım, taraftarların sıcaklığını hissetmek için sabırsızlanıyorum" dedi.

3 sezondur Milan forması giyen Tonali, İtalyan ekibiyle çıktığı 130 maçta 7 gol, 11 asistlik performans sergiledi.

HAYALLERİ PARAYA TAKILINCA AĞLADI

İtalyanların yeni Pirlo'su olarak gösterilen Sandro Tonali'nin hayalleri paraya takıldı. Genç futbolcunun planları, Newcastle United'a transfer olmasıyla yarım kaldı. 

Ekonomik sıkıntılar yaşayan ve paraya ihtiyacı olan Milan takımın önemli oyuncularından Sandro Tonali'yi Premier Lig ekiplerinden Newcastle United'a sattı. İtalyan kulübü bu transferden 70 milyon Euro kazandı ancak Tonali'nin hayali suya düştü. 

La Rupubblica'nın haberine göre; Milan'da bayrak adam olmak isteyen ve uzun yıllar kulübe hizmet etmek isteyen Tonali, kulübün kendisini Newcastle United'a satacağını duyunca ağladı. 

Avrupa'da tarihe geçen transfer: Sandro Tonali resmen Newcastle United'da

TARİHİN EN PAHALI İTALYAN FUTBOLCUSU

Milan, Tonali'ye kulübün paraya ihtiyacı olduğu ve bu fırsatı kaçırmak istemediği için Newcastle United'ın teklifini kabul ettiğini söyledi.

Tonali bu transfer ile İtalya futbol tarihine geçti. 23 yaşındaki orta saha oyuncusu, 70 milyon Euro'luk bonservis bedeliyle tarihteki en pahalı İtalyan futbolcu oldu.

Daha önceki rekor, Napoli'den Chelsea'ye transfer olan İtalyan futbolcu Jorginho’daydı. Jorginho için 57 milyon Euro bonservis ödenmişti.

YENİ HOCASI ÇOK MUTLU

Newcastle United Teknik Direktörü Eddie Howe ise Tonali hakkında, "Sandro'yu Newcastle United'da görmekten çok mutluyum. O olağanüstü bir yetenek ve bizim için çok uygun olacak zihniyete, fiziksel yapıya ve teknik niteliklere sahip. 23 yaşındaki Sandro, ülkesi için oynamanın yanı sıra Avrupa'nın en iyi liglerinden birinde ve Şampiyonlar Ligi'nde önemli bir oyuncu olarak önemli bir deneyime sahip. Ama aynı zamanda bizimle büyüme ve gelişme fırsatına ve potansiyeline sahip ve önümüzdeki heyecan verici sezona yaklaşırken onu kadromuza kattığımız için heyecanlıyım" ifadelerini kullandı.

Avrupa'da tarihe geçen transfer: Sandro Tonali resmen Newcastle United'da

Newcastle United Teknik Direktörü Eddie Howe
Kaynak: TGRT Haber / İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...