Tgrt Haber

Bakan Şimşek’ten ‘3 Büyükler’e indirim reddi: "Vatandaştan fedakarlık beklerken size ‘Evet’ demem"

Editör: Ozan Kılıç / Kaynak: 10haber
04 Ekim 2023 19:40 - Güncelleme : 04 Ekim 2023 19:52
Bakan Şimşek’ten ‘3 Büyükler’e indirim reddi: "Vatandaştan fedakarlık beklerken size ‘Evet’ demem"

İddiaya göre Beşiktaş; Fenerbahçe ve Galatasaray olmak üzere üç büyük kulübün başkanı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i makamında ziyaret ederek vergi indirimi talebinde bulundu. Bakan Şimşek’in ise kulüp başkanlarına, “Transfer döneminde uçakların biri indi, biri kalktı, şov yaptınız… Biz vatandaştan vergi konusunda fedakarlık isterken benden nasıl böyle bir şey istersiniz?” diyerek taleplerini reddettiği öne sürüldü.

Transfer döneminde özellikle Fenerbahçe​ ve Galatasaray​, ardı ardına uçakları ülkemize indirerek taraftarlarına adeta ‘yıldız şöleni’ yaşattı. Fenerbahçe Transfermarkt verilerine göre 56.81 milyon Euro harcarken; Galatasaray’ın kasasından da 29.54 milyon Euro çıktı. Beşiktaş​ ise transfere bonservis bedeli bazında net 17 milyon Euro harcadı.

10haber'in haberine göre Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi; Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, geçen Perşembe günü Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e makamında ziyaret gerçekleştirdi.

Habere göre üç büyük kulübün 1 numaralı isimleri; Bakan Şimşek’ten kulüplerin ödediği vergilerle ilgili indirim talebinde bulundu.

“VATANDAŞTAN FEDAKARLIK BEKLERKEN SİZE NASIL EVET DERİM?”

Bakan Şimşek’in üç büyük kulüp başkanına cevabı ise net oldu. Kulüp başkanlarına “Biz, ekonomimizin refaha kavuşması için tasarruf tedbirleri uygularken; vatandaşımızdan ÖTV, MTV gibi ek vergilerle fedakarlık beklerken böyle bir talebe nasıl evet derim?” dediği öne sürülen Şimşek’in, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’e de, “Transfer döneminde uçakların biri indi, biri kalktı. Şov yaptınız. Vergi indirimi istiyorsunuz!” şeklinde yanıt verdiği öne sürüldü.

‘3 BÜYÜKLER’E BANKADAN DA RET

Ahmet Nur Çebi​, Ali Koç ve Dursun Özbek’in; bankaların genel müdürlüklerini ziyaret ederek borçların yarısını ödemeyi teklif ettikleri; bu teklifin Ziraat Bankası ve Halk Bankası’ndan kabul görürken Deniz Bank tarafından reddedildiği iddia edildi.

NE OLMUŞTU?

4 büyük kulüp Ziraat Bankası koordinasyonunda; Halkbank, Deniz Bank ve Yapı Kredi’nin katılımlarıyla 2.5 yıl ödemesiz 9.5 yıllık toplam 8.4 milyar TL’ye ulaşan finansman desteğini kasasına koymuştu.

Kaynak: 10haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...