Tgrt Haber

Shakhtar’dan ‘Tete’ açıklaması: 150 milyon Euro’luk maddeden sorumlular

Editör: Ozan Kılıç / Kaynak: TGRT Haber | ESPN
03 Ekim 2023 18:22 - Güncelleme : 03 Ekim 2023 18:40
Shakhtar’dan ‘Tete’ açıklaması: 150 milyon Euro’luk maddeden sorumlular

Galatasaray ile Shakhtar Donetsk arasında Tete’nin transferine ilişkin tartışmalar sürüyor… Ukrayna ekibinin CEO’su Sergei Palkin, Brezilyalı futbolcunun, yokluğundan dolayı sözleşmesinin feshedildiğini belirterek, “Bu aslında Tete’nin sözleşmeyi feshettiği anlamına geliyor. Sözleşmesinde 150 milyon Euro’luk bir madde vardı. Tete ve Galatasaray, sözleşmenin bu şekilde feshedilmesi konusunda ortak sorumluluk içindeler” diye konuştu. 

Galatasaray’ın, Rusya ile savaş halinde olan Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk ile sözleşmesini feshetmesinin ardından kadrosuna kattığı Tete’nin transferine ilişkinin Ukrayna temsilcisi ile yaşanan anlaşmazlık sürüyor…

ESPN’e konuşan Shakhtar Donetsk CEO’su Sergei Palkin, Tete’nin sözleşme feshine ilişkin kendilerine göndermesi gerektiği resmi yazıyı göndermediğini iddia ederek, şunları kaydetti:

"Tete kulübümüzden ilk kez 7. Madde kapsamında ayrıldığında Lyon'a transfer oldu ve daha sonra onu 1 milyon euro karşılığında Leicester'a kiraladılar. 7. maddeyi kötüye kullandılar çünkü oyuncu bize ait olduğu için oyuncu satamıyorlardı. Oyuncunun bizimle bir sözleşmesi vardı. Görünüşe göre kulübümüzün zararına, haksız zenginleşme elde ettiler.

“GALATASARAY VE TETE ORTAK SORUMLULUK İÇİNDELER”

Tete, 7. maddeyi kullanacağına dair bize bir mektup göndermedi. Tete'den birçok kez kulübe geri dönmesini istedik ama o bizi görmezden geldi. Onun yokluğu nedeniyle biz de sözleşmesini tek taraflı olarak feshettik. Bu da aslında Tete'nin bu sözleşmeyi feshettiği anlamına geliyor. Sözleşmesinde 150 milyon Euro'luk bir madde var, biliyorsunuz. Şimdi Tete ve Galatasaray hep birlikte bu tür bir sözleşme feshinden sorumlular."

NE OLMUŞTU?

Ukrayna ekibinin temsilcileri, FIFA’ya Brezilyalı futbolcunun Galatasaray’a transferinin ‘usulsüz olduğu’ ile ilgili başvuruda bulundu.

Galatasaray, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıklama yaparak son durum hakkında bilgi verdi. Sarı-kırmızılılardan KAP’a yapılan açıklama şöyle:

“2023-2024 birinci transfer ve tescil döneminde sözleşme imzalanan profesyonel futbolcumuz Mateus Cardoso Lemos Martins’in eski kulübü FC Shakhtar Donetsk tarafından, Mateus Cardoso Lemos Martins ile olan Oyuncu Sözleşmesinin kendileri tarafından haklı nedenle feshedildiğinin tespiti ve Mateus Cardoso Lemos Martins’in, Oyuncu Sözleşmesinin haklı nedenle feshine sebep olduğu iddiasıyla, profesyonel futbolcumuz Mateus Cardoso Lemos Martins ve Şirketimiz aleyhina FIFA nezdinde başvuruda bulunulmuştur.

FIFA nezdinde yürütülecek olan yargılamaya ilişkin süreç şirketimiz tarafından titizlikle takip edilmektedir.”

 

Kaynak: TGRT Haber | ESPN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...