Tgrt Haber

Beşiktaş'ta Cenk Tosun krizi: Sözleşmede 'kur'a takıldı!

07 Ağustos 2023 15:04 - Güncelleme : 07 Ağustos 2023 15:15
Beşiktaş'ta Cenk Tosun krizi: Sözleşmede 'kur'a takıldı!

Beşiktaş, Cenk Tosun ile mayıs ayında maaş iyileştirmesi konusunda anlaşmaya varmış ancak euro kurundaki beklenmedik yükseliş hesapları bozdu. Golcü oyuncunun yıllık ücretini 1,4 milyon Euro'ya (27,5 milyon lira) çıkarmayı taahhüt eden siyah-beyazlılar rakamın 42 milyon liraya ulaşması üzerine görüşmeleri dondurdu. İşte detaylar...

Beşiktaş​ kaptanı Cenk Tosun​ sözleşmede ‘kur’ mağduru oldu.

Geçtiğimiz sezon 34 resmi maçta 18 gol, 8 asiste imza atan ve sözleşmesi otomatik olarak 1 yıl uzayan Cenk, 8 milyon lira olan yıllık garanti ücretinin iyileştirilmesi için mayıs ayında yönetimle masaya oturmuştu. Görüşmede Beşiktaş yönetimi ve deneyimli golcü yıllık 1,4 milyon Euro karşılığında prensipte anlaştı.

KURDAKİ HAREKETLİLİK GÖRÜŞMELERİ DONDURDU

Mayıs ayında 1,4 milyon Euro yaklaşık 27,5 milyon lira ediyordu. Ancak euro kurunun daha sonra hızla yükselmesi siyah-beyazlılar ile Cenk arasında yapılan anlaşmayı sekteye uğrattı.

Siyah-beyazlı yönetim1,4 milyon euro'nun ilerleyen günlerde yaklaşık 42 milyon liraya ulaşması üzerine geri adım attı. Kendisine verilen sözlerin en kısa sürede yerine getirilmesini bekleyen Cenk Tosun’un bu konuda ısrarlı olduğu ifade edildi.

Deneyimli oyuncunun mevcut sözleşmesinin 1,5 milyon Euro'ya revize edilmesini istediği ancak mayıs ayından sonra yönetimden hiçbir davet almadığı da ortaya çıktı.

Teknik Direktör Şenol Güneş’in çok beğendiği ve en çok forma verdiği isimlerden olan Cenk’in yaşanan bu durumdan rahatsızlık duyduğu kaydedildi.

REKOR KIRARAK GİTMİŞTİ

Cenk Tosun, 5 Ocak 2018’de İngiltere Premier Lig ekibi Everton’a 22,5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında giderken, Türk futbol​ tarihinin transfer rekorunu kırdı.

Deneyimli golcü Ocak 2018 kuruyla Beşiktaş’a 103 milyon 500 bin lira kazandırmıştı.

Kaynak: Milliyet

Kaynak: Skorer
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...