Tgrt Haber

Enner Valencia, Erling Haaland'ı geride bıraktı

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: Ajansspor
25 Şubat 2023 23:31 - Güncelleme : 25 Şubat 2023 23:39
Enner Valencia, Erling Haaland'ı geride bıraktı

Fenerbahçe'nin tecrübeli golcüsü Enner Valencia, 19 lig maçında 22 gole ulaşarak maç başına gol ortalamasında Manchester City'in genç yıldızı Erling Haaland'ı geride bıraktı.

Fenerbahçe​, 7.7 büyüklüğündeki Kahramanmaraş depremi nedeniyle ertelenen Spor Toto Süper Lig​ maçında Arabam.com Konyaspor​'u 2-1 mağlup etti. Enner Valencia​, attığı gollerle yine takımına galibiyeti getirerek yıldızlaştı. Son 8 maçın 7'sinde gol atmayı başaran Ekvadorlu futbolcu, rekor bir ortalamayla gollerini atmaya devam ediyor.

VALENCİA, HAALAND'I GERİDE BIRAKTI

Enner Valencia, Spor Toto Süper Lig'de çıktığı 19 maçta 22 gole ulaştı. 33 yaşandaki tecürbeli futbolcu, maç başına 1.15 gol ortalamasına ulaştı. Sarı -acivertli futbolcu, lig kategorisinde Premier Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Manchester City'nin yıldız futbolcusu Erling Haaland​'ı da geçmeyi başardı.

2 REKORA ORTAK OLDU

23 yaşındaki Norveçli golcü Erling Haaland, Premier Lig'de çıktığı toplam 23 maçta 26 gol kaydetti. Haaland'ın maç başı gol ortalaması 1.13. Liglerin  seviyesinin farklı olmasından ötürü Haaland'ın istatistiği nitelik olarak daha önde görülüyor.

Bu sezon şu ana kadar 20 gol barajını sadece Valencia ile Haaland aşabildi. İki oyuncu ayrıca 7'şer kezle bir maçta 2 ve üstü en çok gol atan golcü konumunda...

33 MAÇTA 25 GOL ATTI

Enner Valencia, bu sezon Fenerbahçe formasıyla üç ayrı kulvarda toplam 32 maça çıktı. UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi elemelerinde gol atamayan Valencia, UEFA Avrupa Ligi gruplarındaysa 6 maçta 2 gol attı. Ekvadorlu, Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı 2 maçta da 1 gol kaytetti. Oyuncu böylece 33 maçta toplam 25 gole ulaştı. 

KARİYER SEZONUNU GEÇİRİYOR

Kariyerinde ilk defa 20 gol barajını aşan Enner Valencia, Fenerbahçe formasıyla da haliyle en iyi sezonunu yaşıyor. Valencia'nın sarı lacivertli formayla ortaya koyduğu performans şöyle:

Sezon     Maç      Gol
_________________
2020-21   33      13
2021-22   33      13    
2022-23   33      25

SEZON SONU YOLLAR AYRILABİLİR

Enner Valencia'nın Fenerbahçe ile kontratı bu sezon sonunda bitiyor. 2020 yazında Meksika'nın Tigres UANL takımından Fenerbahçe'ye transfer olan Valencia'nın kontratı 30 Haziran 2023 tarihinde sona erecek.

Brezilya basınında çıkan haberlere göre; Valencia, gelecek sezon için Brezilya'nın  Internacional Kulübü ile anlaştığı iddia edilse de menajeri henüz hiçbir kulüple anlaşmadıklarını söyledi. Internacional başkanı geçtiğimiz günlerde golcü oyuncuyu transfer etmeye çalıştığını açıklamıştı.

Kaynak: Ajansspor

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...