Tgrt Haber

Erden Timur, Fenerbahçe'nin Nicolo Zaniolo teklifini canlı yayında gösterdi

28 Mart 2023 21:53 - Güncelleme : 28 Mart 2023 22:18
Erden Timur, Fenerbahçe'nin Nicolo Zaniolo teklifini canlı yayında gösterdi

Galatasaray Sportif A.Ş Başkanvekili Erden Timur, Roma'dan transfer edilen Nicolo Zaniolo için Fenerbahçe'nin yaptığı transfer teklifini canlı yayında belgesini göstererek duyurdu. Erden Timur ayrıca Zaniolo ile ilgili çıkan haberleri de yalanladı ve oyuncunun maliyetini detaylarıyla açıkladı.

Sezon başından itibaren kadrosuna kattığı yıldız isimlerle dikkat çeken Galatasaray​, transferde ezeli rakibi Fenerbahçe​ ile karşı karşıya geldi.

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yarışı veren iki ezeli rakibin Nicolo Zaniolo transferinde de yarıştığı ortaya çıktı. Galatasaray Sportif A.Ş Başkanvekili Erden Timur​, sarı-lacivertli takımın Zaniolo için yaptığı teklifi açıkladı.

ZANİOLO'NUN MALİYETİNİ AÇIKLADI

TV 100'e konuşan Erden Timur, Nicolo Zaniolo'nun sözleşmesindeki bonuslar hakkında açıklama yaptı.

Timur, "Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kalırsak, Zaniolo'nun da bu maçların %50'sinde oynaması gerekiyor. Bunun tekrarlanması durumunda da aynı bonus. Çeyrek finale kalırsa yine 1 milyon, yarı finale kalırsa 1,5 gibi... Turnuva başarısına ve bu turnuvalarda Zaniolo'nun oynadığı maçların yüzdesine bağlı olarak bonuslar toplanırsa 30 milyon oluyor" ifadelerini kullandı.

Timur, "Yaz transfer döneminde de aynı şeye bakıyorduk. Son gün hangi transferde sorun olur ona bakıyorduk. Türkiye'ye oyuncuları makul maliyetlerle getirebilmek için bir sorun olması gerekiyor. Ya kulüp izin vermeyecek ya da oyuncu sorun yaşayacak kulübüyle. Ya da kulüp oynatmayacak. Zaniolo'nun sözleşmesinin bitmesine 1.5 yıl vardı. Bournemouth'a gitmek istemiyor. Premier Lig'de düşmeye oynayan bir takıma gitmek istemiyor. Böyle olunca Roma taraftarları Zaniolo'ya tepki gösteriyor. Bizim de baktığımız bu tarz yaşanmış şeyler. Roma 6 ay oynatmayacaktı. Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalan ve 6 ay oynamayan bir oyuncu bir daha 30 milyonları bulamaz. Dolayısıyla gitmesine izin vermeleri gerekiyordu. Biz görüşmeler yaptık." dedi.

Erden Timur’un açıklamasına göre Nicolo Zaniolo’nun sözleşmesindeki bonuslar:

-5 yıl vadeyle 15 milyon Euro net ücret
-Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kalınır ve Zaniolo en az yarısında forma giyerse toplamda 526 bin Euro. Bu durum iki kez olursa toplamda 1 milyon Euro.
-Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kalınırsa 1 milyon Euro.
-Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale kalınırsa 1.6 milyon Euro. Bu durum iki kez olursa 3 milyon Euro.
-Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon olunursa 1.5 milyon Euro.
-UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finale kalınırsa 1 milyon Euro.
-UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon olunursa 1.5 milyon Euro.
-Galatasaray'ın, Türkiye Kupası'nı kazanması ve oyuncunun oynaması durumunda 789 bin Euro.
-Oyuncu, milli takımda elemelerin en az %50'sinde oynar ve İtalya Milli Takımı yarı final oynarsa 526 bin Euro.
-İtalya Milli Takımı final oynarsa 1 milyon Euro.
-Zaniolo'nun Ballon d'Or kazanması durumunda bonus.

"ICARDİ VE ZANİOLO TRANSFERİNDE FENERBAHÇE DEVREYE GİRDİ"

Galatasaray Sportif A.Ş Başkanvekili, "Icardi transferinde Fenerbahçe devreye girdi, Zaniolo'da da böyle oldu. Sonucunda biz aldık. Bunu söylemek zorunda olduğum için söylüyorum" şeklinde konuştu.

"FENERBAHÇE'NİN ZANİOLO TEKLİFİ 21 MİLYON EURO"

Fenerbahçe'nin Zaniolo'ya yaptığı teklifi açıklayan Erden Timur, "Fenerbahçe, bizden çok daha fazla para teklif etti. Biz oyuncuyu ikna etmiştik, oyuncu da Galatasaray'da oynamak istedi. Fenerbahçe'nin teklifi 16 milyon Euro bonservis. Bonuslarla birlikte 21 milyon Euro" dedi.

İşte Erden Timur'u canlı yayında gösterdiği belge:

Erden Timur, Fenerbahçe'nin Nicolo Zaniolo teklifini canlı yayında gösterdi

                                                                                    (Görüntü TV100'den alınmıştır)

'LİGİ BİTİRTMEYİZ' AÇIKLAMASI

Ligin 11. haftasında oynanan Alanyaspor maçında çıkan iki kırmızı kart ve 2-2'lik beraberliğin ardından kameralar karşısına geçen Erden Timur'un, "Bu ligi bitirtmeyiz" ifadesi tepki çekmişti. Eşinden de bu söz için tepki gören Erden Timur o açıklama, "O maç sonrasında çıkmak yanlıştı, çok sinirliydim. Bir daha da çıkmam. Bizim de tecrübesizliğimiz... Kasıt, bu lig bu şekilde nasıl biterdi" ifadelerini kullandı.

"BU AÇIKLAMA SANIRIM BENİ YILLARCA TAKİP EDECEK"

Sözlerine devam eden Erden Timur, "Benim söylediğim şey maksadını nasıl aştıysa, bunun sürekli gündeme gelmesi de maksat dışında. Eşim, 'Kendini gördün mü?' dedi. Bir arkadaşım söyledi, 'Ben bunu demedim' dedim. Birlikte izledik, demişim. Bu sanırım beni yıllarca takip edecek" açıklamasını yaptı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...