Tgrt Haber

Fransa’dan Karim Benzema’ya skandal ‘terörist’ suçlaması!

Editör: Ozan Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
18 Ekim 2023 21:52 - Güncelleme : 18 Ekim 2023 21:56
Fransa’dan Karim Benzema’ya skandal ‘terörist’ suçlaması!

Fransız İçişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan’da El-Ittihad forması giyen Karim Benzema’yı sosyal medyada ‘Filistin’e destek paylaşımı yaptığı’ gerekçesiyle ‘terör örgütüyle’ iltisaklı olmakla suçladı.

İsrail-Filistin çatışmalarında can kayıpları her geçen gün artarken İsrail’in dün akşam saatlerinde Gazze’de bulunan el-Ehli Baptist Hastanesi’ni bombalaması sonucu 500’den fazla sivil​ hayatını kaybetti; binlercesi yaralandı…

Dünyanın dört bir yanından kanlı saldırıya lanet ve Filistin​ halkıyla dayanışma çağrıları yükselirken; çoğunluğu Müslüman olan futbolcular da mazlum Gazze​ halkına desteklerini gösterdi.

BENZEMA’DAN GAZZE PAYLAŞIMI

Özellikle hastane​ saldırısının ardından spor camiasından da protesto sesleri daha güçlü yükselirken; tepki gösteren isimlerden biri de Suudi Arabistan’da El-Ittihad forması giyen Fransız futbolcu Karim Benzema oldu.

İsrail’in Gazze’deki hastaneye gerçekleştirdiği saldırı sonrası sosyal medya hesabından paylaşım yapan Cezayir asıllı Fransız futbolcu, “Tüm dualarımız bir kez daha kadınlar ve çocukları ayırt etmeden haksız bombalamaların kurbanı olan tüm Gazze sakinleri için” ifadesine yer verdi.

FRANSA İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN SKANDAL SUÇLAMA

Benzema’nın açıklamasının ardından Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Cnews Network canlı yayınına bağlanarak, “Karim Benzema’nın, Müslüman Kardeşler örgütü ile kötü şöhretli bağlatıları var. Bu grup Avrupa’da terörist olarak kabul ediliyor” dedi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...