Tgrt Haber

Galatasaray maçında dikkat çekmişlerdi: Cimbom iki ismin peşinde düştü!

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: Fanatik
24 Şubat 2023 20:02 - Güncelleme : 24 Şubat 2023 20:18
Galatasaray maçında dikkat çekmişlerdi: Cimbom iki ismin peşinde düştü!

Antalya'da hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, bir yandan da devre arası transfer çalışmalarını sürdürüyor. Sarı-kırmızılılar bir yandan yıldız isimleri kadroya katarken, diğer yandan da genç isimleri takip ediyor. Sarı-kırmızılılar iki oyuncuyla ilgili kulüplerinden bilgi aldı.

Sezon başında dünyaca ünlü yıldız isimleri kadroya katan Galatasaray​, devre arasında da bu transfer politikasını sürdürdü. Sarı-kırmızılılar devre arasında Kaan Ayhan​ ve Nicolo Zaniolo gibi isimleri kadroya kattı.

Ayrıca, yaşanan depremler nedeniyle ligden çekilme kararı veren Hatayspor'dan da Samuel Adekugbe kiralık olarak transfer edildi.

İKİ İSİM İÇİN BİLGİ ALINDI

Galatasaray, 22 Şubat günü Gençlerbirliği ile bir hazırlık maçı oynadı. 45. dakikada Mauro Icardi​'nin golüyle 1-0 öne geçen sarı-kırmızılılar, Yasin Güreler ve Erkan Eyibil'in golleriyle 2-1 geriye düştü. Mücadelenin son anlarında sahneye çıkan Barış Alper Yılmaz'ın attığı golle skora denge geldi.

Galatasaray'ın oyuncu izleme ekibi de bu karşılaşmayı takip etti.

Gençlerbirliği'nde forma giyen Erkan Eyibil ve Hayrullah Erkip'i beğenen sarı-kırmızılılar, Gençlerbirliği yetkililerinden kiralık olarak kadroya yer alan oyuncular hakkında bilgi aldı. Galatasaray'ın oyuncu gözlem ekibinin iki oyuncuyu sezon sonuna kadar takip edeceği öğrenildi.

ALMANYA'DA YETİŞTİ

Orta sahada daha çok hücuma dönük görev yapan Erkan Eyibil, devre arası transfer döneminde Antalyaspor'dan kiralık olarak transfer edildi. 21 yaşındaki oyuncu TFF 1. Lig'de dört maça çıkarken, ligin ilk yarısında Süper Lig'de de bir maçta görev aldı.

Almanya'da dünyaya gelen Erkan, 2015 yılında Mainz altyapısına transfer oldu. 2020'de Hollanda ekibi Go Ahead Eagles'a kiralanan orta saha oyuncusu, 2021'de Antalyaspor'a transfer oldu.

HAYRULLAH BEŞİKTAŞ ALTYAPISINDAN

Galatasaraylı yetkililerin beğendiği bir diğer isim de Hayrullah Erkip oldu. Hayrullah devre arasında Kayserispor'dan kiralandı. Sol kanatta görev yapan 19 yaşındaki oyuncu futbola Kayserispor altyapısında başladı.

2021 yılında Beşiktaş'a transfer olan genç oyuncu ardından tekrar Kayserispor'a geri döndü. A Takım seviyesinde maç tecrübesinin artması istenen genç oyuncu devre arasında Gençlerbirliği'nin yolunu tutmuştu.

Erkan, Galatasaray karşısında ilk 11'de sahaya çıkarken, Hayrullah ise oyuna sonradan dahil olmuştu.

Kaynak: Fanatik
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...