Tgrt Haber

Galatasaray, Zalgiris'i devirdi ülke puanı arttı! İşte son durum...

03 Ağustos 2023 11:19 - Güncelleme : 03 Ağustos 2023 11:31
Galatasaray, Zalgiris'i devirdi ülke puanı arttı! İşte son durum...

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2-2’nin rövanşında 1-0 yenerek 3. Eleme Turu'na yükselen Galatasaray, UEFA kulüp takımları ülkeler sıralamasında 0,25 puanlık katkıda bulundu.

UEFA Şampiyonlar Ligi​'nde 2-2’nin rövanşında Zalgiris​'i 1-0 yenerek 3. ön eleme turuna yükselen ve Olimpija Ljublijana takımı ile eşleşen Galatasaray​, UEFA kulüp takımları ülkeler sıralamasında Türkiye'ye dün akşam Fenerbahçe’nin olduğu gibi 0,25 puan katkıda buluntu.

ÜLKE PUANI ARTTI

Zalgiris Vilnius galibiyetiyle 1 puan alan Galatasaray, dün akşam Fenerbahçe​'nin galibiyetiyle 27.600'e yükselen Türkiye’nin ülke puanını 27.850’ye yükseltti. Galatasaray'ın galibiyetiyle Sırbistan'la aradakii fark 1.475 oldu.

Alınan bu puanla ilk dokuz sıra mücadelesinde önümüzde yer alan ve geçme şansımızın yüksek olduğu İsviçre, Avusturya ve İskoçya'ya biraz daha yaklaştık. Bu ülkelerin takımları yarın akşam rövanş maçlarında sahaya çıkacaklar.

Galatasaray, Zalgiris'i devirdi ülke puanı arttı! İşte son durum...

PUANLAMA NASIL YAPILIYOR?

Grup maçları öncesinde oynanan eleme maçlarında galibiyete 1, beraberliğe ise 0,50 puan veriliyor. Verilen puanlar daha sonra ülkenin o sezonki katılımcı takım sayısına bölünerek ülke puanına ekleniyor. Gruplarda ve ilerideki turlarda ise galibiyete 2, beraberliğe 1 puan verilmekte.

Bunun yanında kulüpler başarılarına göre çeşitli miktarlarda bonus puanlar kazanıyorlar.

Kaynak: Ajansspor

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...