Tgrt Haber

Mertens golünü attı; Hagi’nin rekorunu kırdı!

02 Ağustos 2023 23:31 - Güncelleme : 02 Ağustos 2023 23:32
Mertens golünü attı; Hagi’nin rekorunu kırdı!

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu rövanş karşılaşmasında Galatasaray’ın Zalgiris’i 1-0 mağlup ettiği karşılaşmada tek golü atan Dries Mertens, sarı-kırmızılıların efsane ismi Gheorge Hagi’ye ait olan rekoru egale etti.

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki tek temsilcimiz Galatasaray​, deplasmanda 2-2 berabere kaldığı Litvanya ekibi Zalgiris’i İstanbul’da 1-0 yenerek 3. eleme turunda Olimpija Ljubljana’nın rakibi oldu.

Maçta gol perdesini Kerem Aktürkoğlu’nun kestiği topta ceza sahası dışından yaptığı mükemmel vuruşu filelerle buluşturarak açan Dries Mertens, Galatasaray tarihine geçti.

HAGI'Yİ 56 GÜNLE GEÇTİ

Galatasaray’ın 36 yaşındaki Belçikalı yıldızı, Zalgiris’e attığı golle ‘Galatasaray’ın Avrupa’da gol atan en yaşlı futbolcusu’ oldu. 36 yaş 88 gün ile Mertens’in egale ettiği rekoru şimdiye kadar sarı-kırmızılıların efsane ismi Gheorge Hagi 36 yaş 32 gün ile elinde bulunduruyordu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...