Tgrt Haber

Galatasaray’dan derbide anlamlı koreografi

Editör: Ozan Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
21 Ekim 2023 19:09 - Güncelleme : 21 Ekim 2023 19:42
Galatasaray’dan derbide anlamlı koreografi

Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında Galatasaray, RAMS Park’ta Beşiktaş’ı konuk ediyor. Karşılaşma öncesi sarı-kırmızılı taraftarların tribünlerde yaptıkları ‘Cumhuriyet’in 100. Yılı’ temalı koreografi, sosyal medyada ilgi çekti.

Milli maçlara verilen aranın ardından Galatasaray​, Süper Lig’in 9. haftasında sahasında Beşiktaş’ı konuk ediyor.

Sarı-kırmızılıların sezonun ilk büyük İstanbul derbisi öncesindeki koreografisi, sosyal medyada kısa sürede çok konuşulanlar arasına girdi.

https://twitter.com/tgrthaberspor/status/1715763409793225138

Galatasaray tribünleri, Cumhuriyetimiz'in 100. yılı için hazırlanan koreografide 3500 metrekare ve 32 bin adet karton boyadı.

Galatasaray’dan derbide anlamlı koreografi

Galatasaraylı taraftarlar, Beşiktaş​ derbisinde Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümü için hazırladıkları koreografiyi sergiledi.

Koreografide Doğu Tribünü'nde hazırlanan kartonlarla "1923 ve 2023" ile "İlelebet Cumhuriyet" görseli oluşturuldu.

Kuzey Tribünü'nde ise kartonlarla ay ve yıldız görselleri yapıldı. Bu sırada üzerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük resminin yer aldığı görsel makaralarla tribüne çekildi. Bu görselin alt kısmında ise Galatasaray'ın efsane oyuncuları Metin Oktay, Bülent Korkmaz ve Okan Buruk, Nobel ödüllü Türk bilim insanı Aziz Sancar'ın yanı sıra madenci, öğretmen, çiftçi ve öğrenci figürlerine yer verildi.

Tribünlerde "Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz" ile "Türkiye Cumhuriyeti mesut, muvaffak ve muzaffer olacaktır" pankartlarının açıldığı koreografi, Gençlik Marşı eşliğinde sergilendi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...