Tgrt Haber

Galatasaray'ın kasası doldu: Sponsorlardan 557 milyon TL gelir

01 Ağustos 2023 11:18 - Güncelleme : 01 Ağustos 2023 11:28
Galatasaray'ın kasası doldu: Sponsorlardan 557 milyon TL gelir

Son günlerde üst üste yaptığı sponsorluk anlaşmalarıyla dikkat çeken Galatasaray'ın kasasına büyük bir gelir girecek. İşte detaylar...

Yapılan önemli transferlerde sponsorlardan büyük destek alan Galatasaray, son sponsoru olan SOCAR ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; bundan önce göğüs sponsoru olarak SİXT rent a car ile 5 sezonluk bir anlaşma yapan ve ilk yıl 195 milyon lira + KDV karşısında şirketin sponsorluğunu alan Cimbom, yaklaşık 6.5 milyon Euro'luk bir gelire ulaşmıştı.

AVRUPA ARENASINDA SOCAR

Socar, Avrupa maçlarında göğüs reklamına talip oldu ve yıllık 5 milyon Euro+KDV olmak üzere, toplam üç sezonluk bir anlaşmaya imzasını koydu. Bu da bugünün değeriyle 148.7 milyon liraya karşılık bulacak.

Stat isim hakkı ve reklam anlaşması yaptığı RAMS Global de bunun karşılığı olarak sarı-kırmızılılara 213 milyon 600 bin lira + KDV vermeyi kabul etti. Bunun 136 milyon 180 bin lirası Galatasaray Sportif AŞ’ye ödeneceği açıklandı.

Yaklaşık 7 milyon 200 bin Euro tutarında bedelle başlayan anlaşmanın 5 sezon süreceği açıklanmıştı.

ÜÇ ANLAŞMADAN 557 MİLYON TL GELİR

Böylece sadece bu sezon yaptığı üç sözleşme, Galatasaray kasasına 17 milyon 700 bin Euro karşılığı, 557 milyon 300 bin lira koymuş olacak.

Sarı-kırmızılıların daha önceden futbol için Nike ile yaptığı, giyim sözleşmesi de bulunuyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...