Tgrt Haber

Gedson Fernandes ve Sacha Boey sürprizi! Milli takım yolu açılıyor

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
15 Kasım 2023 08:47 - Güncelleme : 15 Kasım 2023 09:18
Gedson Fernandes ve Sacha Boey sürprizi! Milli takım yolu açılıyor

Türkiye Futbol Federasyonu Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop, Portekizli Gedson Fernandes ve Fransız Sacha Boey ile özel olarak görüşüp milli takım tercihlerini soracak ve alınacak cevaba göre bir yol izlenecek. İşte detaylar...

EURO 2024​ biletini cebine koyan A Milli Futbol Takımı​, cumartesi günü Almanya ile özel maçta karşılaşacak.

SÜPER LİG'İN İKİ GENÇ YILDIZI MİLLİ TAKIM'A

Vincenzo Montella​ ile yükselişe geçen ve çıkılan 2 maçta alınan 2 galibiyetle adını EURO 2024'e katılmayı garantileyen A Milli Takım, gelecek planlamasına da başladı. Bu doğrultuda Süper Lig’de forma giyen iki yabancı ismin Ay-Yıldızlı ekibe kazandırılması gündeme geldi.

HAMİT ALTINTOP GÖRÜŞECEK

Yürkiye Gazetesi'nin haberine göre; Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop Beşiktaş forması giyenGedson Fernandes ve Galatasaray’da ter döken Sacha Boey ile özel bir görüşme gerçekleştirecek.

GEDSON İÇİN YENİ KURAL ZORLANACAK

İki oyuncuya da Türkiye adına oynama konusundaki fikirleri sorulacak. Gedson daha önce Portekiz için forma giyse de  FIFA’nın 2021’de getirdiği yeni kurala göre şartlar zorlanacak.

ÖNCE GALATASARAY, SONRA BEŞİKTAŞ

Gedson, Süper Lig'e 2020-2021 sezonunun ocak ayından Galatasaray ile adım atmıştı. 6 ay kiralık olarak sarı-kırmızılı formayı giyen Gedson, geçtiğimiz sezon başında Beşiktaş'a transfer olmuştu.

Gedson Fernandes, bu sezon çıktığı 11 maçta 1 gol atarken 2 de asist yaptı.

Beşiktaş'a yüzde 50 pay ortaklığı şeklinde 6 milyon Euro'ya transfer olan genç orta sahanın güncel piyasa değeri 17 milyon Euro civarında...

BOEY İÇİN 5 YIL ŞARTI

Sacha Boey ise ilk tercihini Fransa’dan yana kullansa da Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi'ndeki harika performansına rağmen şu ana kadar davet almayı başaramadı. Bu durumun yakın zamanda değişmemesi halinde Boey de Türkiye’ye sıcak bakabilir.

Onun için de 5 yıl Türkiye’de yaşama şartı olsa da Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile sorun çözülebilir.

AVRUPA DEVLERİNİ PEŞİNE TAKTI

Sacha Boey, 2021 yılının Temmuz ayında 1 milyon Euro'ya Galatasaray'a Rennes'den transfer olmuştu.

Bu sezon 22 maça çıkan Fransız sağ bek 1 gol atma başarısı gösterdi. Boey, Şampiyolar Ligi'nde gösterdiği etkili performansla Avrupa devlerini de peşine taktı.

Boey'in güncel piyasa değeri 17 milyon Euro olarak gösteriliyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...