Tgrt Haber

'Kadıköy Darphanesi': Fenerbahçe'ye satışlardan dev gelir

03 Ağustos 2023 00:29 - Güncelleme : 03 Ağustos 2023 00:31
'Kadıköy Darphanesi': Fenerbahçe'ye satışlardan dev gelir

Fenerbahçe, bu sezon yaz transfer döneminde yaptığı futbolcu satışlarıyla yaklaşık 47.95 milyon Euro’luk gelir elde ederek Süper Lig’de bu alanda ipi göğüsledi.

Son olarak Uruguaylı orta sahası Diego Rossi’yi ABD MLS​ ligi ekiplerinden Columbus Crew’e 5.15 milyon Euro’ya satan Fenerbahçe, gelen oyuncuların kalitesi kadar giden oyuncularından elde ettiği gelirle de adından söz ettirdi.

ARDA GÜLER'İ SATARAK SEZONU AÇTI

Genç yıldızı Arda Güler’i 20 milyon Euro nakit ve 10 milyon Euro bonuslar karşılığında Real Madrid’e satarak rekor bedelle transfer sezonunu açan sarı-lacivertliler; Attila Szalai​, Bruma, Diego Rossi​ ve Mergim Berisha olmak üzere şu ana dek 5 oyuncunun satışından toplamda 47.95 milyon Euro gelir elde etti.

5 OYUNCUDAN 47.95 MİLYON EURO GELİR

Sarı-lacivertlilerin giden oyuncularından elde ettiği gelir şöyle oldu:

Arda Güler (Real Madrid): 20 milyon Euro (+10 milyon Euro başarı bonusu)
Attila Szalai (Hoffenheim): 12.30 milyon Euro
Bruma (Braga): 6.50 milyon Euro
Diego Rossi (Columbus): 5.15 milyon Euro
Mergim Berisha (Augsburg): 4 milyon Euro

3 İSİM BEDELSİZ GÖNDERİLDİ

Fenerbahçe, bonservisiyle gönderdiği oyuncuların yanı sıra kulübün maaş yükünü azaltmak için bazı oyuncuların bedelsiz olarak transferine de izin verdi. Sarı-lacivertlilerde bu sezon Enner Valencia, Dimitrios Pelkas ve Samatta, kulübe bonservis geliri getirmeden ayrılan isimlerden oldu.

EN YAKIN TAKIMA 41.95 MİLYON EURO'LUK FARK

Süper Lig'de yaz transfer döneminde gönderdiği oyuncularla 47.95 milyon Euro'yla en çok geliri elde eden Fenerbahçe'yi sırasıyla Galatasaray, Beşiktaş, Hatayspor ve Antalyaspor takip etti.

Süper Lig’de bu sezon giden oyunculardan en çok gelir kazanan 5 takım şöyle:

Fenerbahçe: 47.95 milyon Euro

Galatasaray: 6 milyon Euro

Beşiktaş: 2.5 milyon Euro

Hatayspor: 1.5 milyon Euro

Antalyaspor: 925 bin Euro

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...