Tgrt Haber

Manchester City-Tottenham maçında hakem skandalı! Haaland çılgına döndü... İngiliz futbolu sarsıldı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
04 Aralık 2023 06:48 - Güncelleme : 04 Aralık 2023 07:08
Manchester City-Tottenham maçında hakem skandalı! Haaland çılgına döndü... İngiliz futbolu sarsıldı

İngiltere Premier Lig'in 14. haftasında son şampiyon Manchester City, 6 golün atıldığı maçta evinde Tottenham ile 3-3 berabere kaldı. Ancak hakem Simon Hooper'ın son saniyelerde çaldığı düdük maçın da önüne geçti. Başta yıldız futbolcu Haaland olmak üzere City cephesini çılgına çeviren uzun süre tartışılacağı benziyor!

Futbolun beşiği İngiltere büyükt zbir hakem skandalını konuşuyor. Premier Lig​'in 14. haftasında Manchester City​,  evinde Tottenham​ ile 3-3 berabere kalırken heyecan kasırgasına sahne olan maçın son saniyelerinde hakem Simon Hooper'ın verdiği bir karar büyük tartışmalara yol açtı. İşte detaylar... 

MÜTHİŞ DÜELLODA KAZANAN YOK

Ligin 14. haftasında zirve mücadelesi veren son şampiyon City evinde son haftaların formda takımı Tottenham'ı ağırladı. Büyük bir heyecana sahne olan maç go düellosu yaşanırken iki takım 90 dakikanın sonunda 3-3'lük skorla 1'er puana razı oldu.

Karşılaşmada Manchester City'nin gollerini 9. dakikada Tottenham'ın yıldızı Son kendi kalesine, 31. dakikada Foden, 81. dakikada ise Grealish kaydetti. Tottenham ise bu gollere 6. dakikada Son, 69. dakikada Lo Celso, 90. dakikada ise Kulusevski ile karşılık verdi.

GOLE GİDERKEN BİR ANDA DÜDÜK ÇALDI

Ancak karşılaşmanın 3-3 devam ettiği sırada maçın hakemi Simon Hooper haftaya damgasını vuran tartışmasız bir skandala imza attı. Hooper, Manchester City'nin ani atağa çıktığı sırada Erling Haaland'a faul yapılan pozisyonu önce avantaja bıraktı.

Haaland, avantaja bırakılan pozisyonun hemen ardından boştaki Jack Grealish'e attığı topla takım arkadaşını kaleciyle karşı karşıya pozisyonda bıraktı. Grealish golie giderkten Hooper, anlamsız bir şekilde oyunu durdurarak faule hükmetti.

KİMSE ANLAM VEREMEDİ

Simon Hooper'ın verdiği karardan sonra saha bir anda karıştı. Manchester City'li futbolcular, takımın en büyük yıldızı Earling Haaland başta olmak üzere hakemin etrafında küme oluşturarak uzun süre itiraz etti.

City Teknik Direktörü Pep Guardiola'nın da sert tepki gösterdiği hakem kararının ardından gerilen ortam güçlükle yatışsa da maçın bitiş düdüğünün ardından da tepkiler devam etti. 

Karşılaşmanın önüne geçen hakem kararı İngiliz basınında da geniş yer buldu. Pozisyonun uzun süre tartışılacağı yoırumları öne çıkarken, Simon Hooper hakkında İngiltere Futbol​ Federasyonu'nun radikal bir karar alabileceği belirtildi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...