Tgrt Haber

Son dakika! A Milli Futbol Takımı'nda Stefan Kuntz dönemi sona erdi! Yeni teknik direktör belli oldu

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
17 Eylül 2023 15:07 - Güncelleme : 17 Eylül 2023 16:09

Son dakika haberi: Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile yollarını ayırdı. Kuntz'un görevine son verilmesinin ardından ay yıldızlıların başına geçecek yeni hocaya ilişkin sürpriz bir isim gündeme geldi.

Milli Takım'da malumun ilanı gerçekleşti ve uzun süredir eleştiri oklarının hedefinde olan teknik direktör Stefan Kuntz​ ile yollar ayrıldı.

EURO 2024 Elemeleri D Grubu'ndaki 5. maçında sahasında Ermenistan​ ile 1-1 berabere kalarak hayal kırıklığına uğratan ve hemen ardından hazırlık maçında Japonya​'ya 4-2 kaybeden A Milli Takım​'da alınan başarısız sonuçların faturası kesildi.

Japonya maçı sonrası istifa çağrılarını cevaplayan ve kötü sonuçlardan ötürü futbolcuları suçlayan Kuntz, "Oyuncularım yüzde 100’ünü vermiyorsa, bu canımı acıtıyor. Sahanın ortasında cevap verilir, röportajlarda değil. Taraftarın söylediklerini de Türkçemle anlıyorum. Geçen sene 4 maçı kazandığımızdan beri kimse hocayı korumuyor. Hep sorgulanan, soru işareti olan hoca! Ama kesinlikle konu bu değil. 20 maç yaptık, 5’ini kaybettik. Bunlar sıralamada üzerimizde olan takımlar. Üzerinde çalışmamız gereken başka konular" diye konuşmuştu.

"KENDİ BACAĞINA ATEŞ ETTİ"

Kuntz'un açıklamalarını değerlendiren Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi​, "Hocamız maçtan sonraki açıklamalarıyla maalesef kendi bacağına ateş etti" diyerek ayrılığın sinyalini vermişti.

TELEFONLA GÖREVDEN ALINDI

Edililen bilgilere göre; A Milli Takım'da teknik direktör Stefan Kuntz ile yollar ayrıldı. Federasyon yetkilileri, Alman hocayı telefonla arayarak görevine son verildiğini bildirdi.

YENİ HOCA BELLİ OLDU

Öte yandan Kuntz'un ardından milli takımın başına Fatih Terim, Sergen Yalçın, Abdullah Avcı gibi isimlerin adı geçerken tüm tahminler boşa çıktı. Dün akşam TGRT Haber'deki Stüdyoda Futbol programında Stefan Kuntz ile yolların ayrılacağını açıklayan gazeteci Tahir Kum, millilerin yeni hocasını duyurdu.

Tahir Kum, geçen sezon Adana Demirspor'u çalıştıran İtalyan teknik adam Vincenzo Montella ile anlaşma sağlandığını iddia etti.

https://twitter.com/mtahirkum/status/1703324416329883790

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mehmet 17 Eylül 2023 17:03

Türk olsun sergen Yalçın olsun takımı oyuncuları tanıyor

Sonraki Haber Yükleniyor...