Tgrt Haber

UEFA'dan flaş Şampiyonlar Ligi kararı: Suudi Arabistan gelişmesi!

25 Temmuz 2023 19:12 - Güncelleme : 25 Temmuz 2023 19:12
UEFA'dan flaş Şampiyonlar Ligi kararı: Suudi Arabistan gelişmesi!
Şampiyonlar Ligi,Suudi Arabistan

Cristiano Ronaldo'nun ardından yıldız futbolcuların Suudi Arabistan'ı tercih etmesi üzerine UEFA, Suudi Arabistan Ligi ekiplerinin Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmesini gündemine aldı.

Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo'nun kararının ardından Roberto Firmino, Karim Benzema, Jota, Marcelo Brozovic, Ruben Neves, N'Golo Kante gibi yıldızların da tercih etmeye başladığı Suudi Arabistan Ligi ekiplerinin Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edebilmesi için UEFA yetkililerinin masaya oturduğu iddia edildi.

ÖZEL DAVETLE KATILACAKLAR

İtalyan basınından Calcio Mercato'da yer alan habere göre UEFA, 2024-25 sezonundan itibaren formatı değişecek Şampiyonlar Ligi'ne, özel davetle (Wild Card) Suudi Arabistan takımlarını da dahil etmeyi düşünüyor.

TAKIM SAYISI ARTIYOR

Avrupa futbolunun bir numaralı organizasyonu Şampiyonlar Ligi'nde 32 olan takım sayısı, 2024-25 sezonundan itibaren 36'ya yükselecek, grup aşamasında 6'şar maç oynayan takımlar artık lig usülünde en az 8 karşılaşmaya çıkacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...