Tgrt Haber

Vincenzo Montella imzayı attı: "Hiç tereddüt etmedim"

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: Anadolu Ajansı
27 Eylül 2023 15:00 - Güncelleme : 27 Eylül 2023 15:53
Vincenzo Montella imzayı attı: "Hiç tereddüt etmedim"

A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktörlük görevine getirilen Vincenzo Montella ile 3 yıllık sözleşme imzalandı. Mehmet Büyükekşi, Hamit Altıntop ve Vincenzo Montella basın toplantısında açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen imza töreninde TFF​ Başkanı Mehmet Büyükekşi​, TFF'nin milli takımlardan sorumlu yönetim kurulu üyesi Hamit Altıntop​ ve İtalyan teknik adam Vincenzo Montella​ açıklamalarda bulundu.

İlk olarak söz alan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, geçen hafta Alman teknik adam Stefan Kuntz​'la iyi niyet ve profesyonellik çerçevesinde yolların ayrıldığını belirterek, Kuntz'a teşekkür etti.

MEHMET BÜYÜKEKŞİ: "GENÇ, DİSİPLİNLİ VE GELECEĞİ PARLAK BİR FUTBOL ADAMI"

Vincenzo Montella ile yapılan anlaşmayı daha önce duyurduklarını vurgulayan ve İtalyan teknik adama "Hoş geldin" diyen Büyükekşi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Montella'nın futbolculuk kariyeri başarılarla dolu. Genç, disiplinli ve parlak bir geleceği olan futbol adamı. Biliyorsunuz ülkemizde de Adana Demirspor'un teknik direktörü olarak başarıyla görev yaptı. Hem teknik adamlık başarısıyla hem de saha dışındaki tutumuyla kendisine sevgi ve saygı duyulmasını sağladı. Şimdi aynı istikrarını A Milli Takımımız için göstermesini bekliyoruz. A Milli Takımımızın teknik direktörlüğü görevi son derece saygın, anlamlı ve önemli bir görev. Bugüne kadar milli takımlarımıza emek vermiş tüm teknik adamları da saygıyla anıyorum. Hayatta olmayanlara da Allah'tan rahmet diliyorum."

"MİLLİ TAKIMIN ALMANYA'DA OLMASINI İSTİYORUZ"

A Milli Futbol Takımı'nın Avrupa'nın en genç milli takımı olduğunu ve öncelikle Almanya'da düzenlenecek 2024 Avrupa Şampiyonası'na katılmayı hedeflediklerini dile getiren Büyükekşi, "Ama hedefimiz bununla sınırlı değil. Önümüzde üç önemli maçımız var. Bu üç maçtan gerekli puanları alıp milli takımımızın, Avrupa'da en çok Türk'ün yaşadığı Almanya'da olmasını istiyoruz. Gurbetçi vatandaşlarımızın milli takımımıza nasıl hasretle sahip çıktığını biliyoruz. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yer alacak milli takımımızın Avrupa'nın her yerinden ve ülkemizden Türk vatandaşlarımızın nasıl bir destekle sahada olacağını da biliyoruz. İnşallah hep birlikte gerçekleştirmek için elimizden gelen katkıyı sağlayacağız." açıklamasını yaptı.

Vincenzo Montella imzayı attı: "Hiç tereddüt etmedim"

Vincenzo Montella ile 3 yıllık anlaşmaya imza atıldığının altını çizen Büyükekşi'nin açıklamalarının devamı şu şekilde:

TEKNİK HEYETTE 2 YERLİ HOCA OLACAK"

"Teknik ekipte Türk yardımcı hocalar olacak. Hedefimiz 2 isim. Hem bizim hem hocamızın görüşmeleri olacak. Henüz görüşmeler olmadı. Görüşmelerden sonra hocamızla toplantı yapacağız. Önümüzdeki hafta kararımızı duyuracağız."

"HOCAMIZ TÜRKİYE'DE YAŞAYACAK"

"Bundan önceki hocalar kendi ülkelerinde yaşıyordu, A Milli Takım zamanlarında buraya geliyordu. Montella hocamızla anlaşmamız gereği, hocamız İstanbul'da yaşayacak.Sadece büyük takımların değil, Anadolu'daki çoğu maçı da yerinden izleyecek. Başlangıç olarak Konya'ya gidecek, Beşiktaş maçını izleyecek. Kayseri'ye gidecek Başakşehir maçını izleyecek. Bir seferlik değil, sürekli böyle olacak."

"EURO 2032 İÇİN İTALYA İLE GÖRÜŞECEĞİZ"

"Pazartesi günü İtalya Federasyon Başkanı buraya geliyor. Euro 2032 ile alakalı görüşeceğiz. Amacımız Euro 2024'e katılmak olmamalı, daha fazlasını hedeflemeliyiz. Bununla ilgili bir strateji planı hazırlıyoruz. Hedefler koyacağız ve bunu sizlerle paylaşacağız."

KUNTZ'UN AÇIKLAMALARI

"Biz hep Kuntz'a sahip çıktık ama daha sonra Kuntz'un 'kimse bana sahip çıkmıyor' açıklaması teknik ekip ve futbolcuların arası açılmasına neden oldu. Biz bu noktada yeni hoca için harekete geçtik. Çünkü önümüzde çok kritik maçlar var."

HAMİT ALTINTOP: "HEDEFİMİZ ALMANYA'DAKİ AVRUPA ŞAMPİYONASI'NA KATILMAK"

Mehmet Büyükekşi'nin ardından söz alan TFF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, hedeflere ulaşmak için bazı kararların alındığını ifade etti.

Alınan karar doğrultusunda yönetim kuruluyla istişare yaptıklarını ve bunun sonucunda Vincenzo Montella'yla anlaştıklarını söyleyen Altıntop, şunları kaydetti: "Hedefimiz Almanya'daki Avrupa Şampiyonası'na katılmak ve oradaki kıymetli Türk vatandaşlarımızla birlikte olmak. Futbolcu olarak2006'da oraya gidememek bizde hayal kırıklığı oluşturmuştu. 2024'te bunu telafi edeceğimize inanıyoruz. Türk futboluna hayırlı olmasını diliyorum."

Vincenzo Montella imzayı attı: "Hiç tereddüt etmedim"

VİNCENZO MONTELLA: "TÜRKÇE KONUŞAMADIĞIM İÇİN KUSURA BAKMAYIN"

A Milli Takım'ın yeni teknik direktörü Vincenzo Montella'nın açıklamaları şu şekilde:

"Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Türkçe konuşamadığım için kusura bakmayın, henüz Türkçe konuşacak seviyeye gelemedim.

Öncelikle bu ülkede çalıştığım için çok mutluyum. Bütün taraftarlara mutluluk getirmek istiyoruz. Almanya'daki turnuvada da taraftarlarımıza mutluluk yaşatma hedefindeyiz.

"HİÇ TEREDDÜT ETMEDİM"

Hiç tereddüt etmedim bu görevi kabul ederken. Genç ve kaliteli bir takıma sahibiz. Bu gururlu duyguları, milli duyguları biz de sahada herkese geçirmek ve mutluluklar yaşatmak istiyoruz. Önemli bir sorumluluk ama bunu gerçekleştirmek için buradayız.

2 yıldır Türkiye'deyim. Duyguları, kültürü daha iyi anlıyorum. Bu duygular İtalya'dakiyle benzer, bana çocukluğumu hatırlatıyor. Beni eleştirenler de olacaktır elbet ama ben her zaman en iyisini yapmaya çalışacağım. Bir kulübü temsil etmiyorum. Her maçı izleyerek, analiz ederek en iyisini yapmaya çalışacağız.

"BU FORMAYI GİYMEK PRESTİJDİR"

Takım ruhu bizim için çok önemli, bunu sahaya yansıtmalıyız. Futbolcular takımlarındaki ruhu, milli takıma da geldiğinde yansıtması lazım. Biz de bunu sağlamak için burada olacağız. Bu formayı giymek bir hediye değil, bir prestijdir. Çok önemli bir ulusu temsil ediyoruz. En iyisini yapmaya çalışacağız.

MONTELLA'DAN SİSTEM SORUSUNA CEVAP

Sistem için bir düşünceye sahibim ama bunları geliştiriyoruz. Sadece bir sistem olarak değil bir oyun metodu üstüne çalışacağız. Zaten 2 yıldır burada olduğum için çoğu oyuncuyu tanıyorum. Üstüne kendi fikirlerimi koyarak geliştirmeye çalışacağım.

STEFAN KUNTZ SÖZLERİ

Tabii ki maçları izledik. Bizim de gördüğümüz şeyler var. Her antrenör daha iyisini yapmak ister. Kuntz için saygıdan dolayı şunu beğenmedim diyemem ama oyun kurulumu ve pozisyon dağılımıyla ilgili birkaç şey belirledik kafamızda. Bu bağlamda yeni bir sistem planlıyoruz.

"ÇALHANOĞLU İLE KONUŞTUM"

İlk hedefimiz geleceğe bakmak. Tarihi biliyoruz. Buraya gelmeden önce başkanımızla, Hamit Bey'le ve Mustafa Bey'le konuştum. Takım kaptanı olduğu için Hakan Çalhanoğlu ve birkaç oyuncuyla da konuştum."

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...