Tgrt Haber

Heyecanlandıran görüntü… Alevler 15 metreye kadar yükseldi: Karadeniz gazının ateşi geceyi aydınlattı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
19 Nisan 2023 06:24 - Güncelleme : 19 Nisan 2023 06:39

Zonguldak’tan karaya çıkarılacak olan Karadeniz gazının ulusal hatta bağlanmasına günler kala est için yakılan gaz geceyi aydınlattı. Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi’nde bulunan yakma ünitesindeki test alevleri yükselirken gazın karadaki alevleri ise ilk kez görüntülendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vereceği müjdeye sayılı günler kaldı. Türkiye​ nefesini tutarak verilecek olan müjdeye kitlenirken 2020 yılında Sakarya Gaz Sahası’nda başlayan deniz sondaj gemilerinde hatırlanacağı üzere 710 milyar metreküplük doğal gaz keşfinin tespit edilmesiyle sonuçlandı. Gaz Sahası’nda farklı kuyularda yapılan sondaj faaliyetli sonucu 65 tonluk kuyubaşı vanaları açılırken kuyulara yerleştirildi. Denizin 2 bin 200 metre tabanına yerleştirilen borular; keşfedilen doğal gazı 170 kilometreden karaya taşıdı.

ERDOĞAN YARIN TÖRENE KATILIYOR

20 Nisan günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ın gerçekleştireceği Karadeniz Gazı​ Devreye Alma Töreni öncesi TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Karadeniz Gazı'nın karaya ulaştığını açıkladı. Bilgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği görevi tamamlamanın huzuru içerisinde olduklarını kaydetti. Bilgin, şöyle konuştu:

"Çok şükür bu mübarek Ramazan gününde ne kadar şükretsek az. Milletimizin dualarıyla çıktığımız bu yolda Cumhurbaşkanımızın bize verdiği görevi tamamlamış olmanın huzuru içerisindeyiz. Allah'a çok şükür bugünü de gördük. Bütün takım arkadaşlarımızla beraber Karadeniz'in derinliklerinde keşfettiğimiz gazı karaya ulaştırmış olduk. Sayın Cumhurbaşkanım sözümüzü tuttuk. Bize verdiğiniz görevi tamamladık. Arz ederim."

15 METRE YÜKSELDİ

Öte yandan kara ulaşan gazın test odasındaki yanma anı görüntülendi.  Karada ilk alevin görünmesiyle sevinç yaşanırken yanma ünitesinden yükselen alevler geceyi aydınlattı. Alevlerin yüksekliğinin 15 metreye ulaştığı öğrenildi. Test yakışında 4 itfaiye ve 2 ambulans tesiste yaşanabilecek aksiliklere karşı önlemi aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...