Tgrt Haber

Son dakika Bakan Dönmez duyurdu: Karadeniz gazı iletim hattına verildi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
17 Nisan 2023 14:10 - Güncelleme : 17 Nisan 2023 14:50

Son dakika haberi: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dün gece itibarıyla Karadeniz gazının vanalarının açıldığını ve deniz altındaki ana iletim hattına basılmaya başlandığını duyurdu.

Karadeniz​ doğal gazında yavaş yavaş sona gelindi. Son gelişmelerin merakla takipe edildiği Karadeniz gazıyla ilişkin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yeni bir müjde verdi. Dün gece itibarıyla kuyuların vanalarının açıldığını ve deniz altındaki ana iletim hattına gazın basılmaya başlandığının müjdesini verdi. Dönmez, hatta basılan gazın 30 saatte karaya ulaşacağını söyledi.

Perşembe günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımlarıyla projenin ilk fazının açılacağını belirten Dönmez, 20 Nisan'da gazın karaya çıkacağını söyledi. İlk etapta 10 kuyunun üretime alınacağını belirten Dönmez,  kuyu sayısının 3 yıl içinde 10 milyon metreküp üteriminin 40 milyon metreküpe çıkarılacağını söyledi.

"İLK ETAPTA 10 KUYUDA ÜRETİM​ OLACAK"

İlk etapta 10 kuyunun üretime alınacağını belirten Dönmez, "Kuyu sayısını 3 yıl içinde 10 milyon metreküp üretimi 40 milyon metreküpe çıkaracağız. Faz 3'te 60 milyona çıkacak" diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN MÜJDELERİ OLACAK"

Doğalgaz fiyatlarına ilişkin değerlendirme yapan Bakan Dönmez "Gazı sisteme verdikten sonra vatandaşlar faydayı fiilen yaşayarak görecek. Cumhurbaşkanımızın müjdeleri olacak. İthal ettiğimiz gazı hala konuta sübvansiyon uygulayarak veriyoruz. Daha ekonomik bir şekilde vatandaşa yansıtacak bir müjdeyi paylaşacağız." dedi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...