Tgrt Haber

'Ankara'da 65 yaş üstüne ücretsiz ulaşım iptal' iddiasına belediyeden yalanlama 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
17 Ağustos 2023 14:27 - Güncelleme : 17 Ağustos 2023 15:05
'Ankara'da 65 yaş üstüne ücretsiz ulaşım iptal' iddiasına belediyeden yalanlama 

Ankara Büyükşehir Belediyesi 'Ankara'da 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kartı kalktı' iddiasını yalanladı. ABB'den yapılan resmi açıklamada, 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz kartlarının iptal edildiği yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı aktarıldı. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi​ (ABB), 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz ulaşım​ hakkının iptal edildiği yönünde çıkan haberler hakkında açıklama yaptı. 

ABB’den konuyla ilişkin yapılan açıklamada, kararın kanunla belirlendiği ve belediye kararıyla düzenlenmeyeceği vurgulandı. 

'Ankara'da 65 yaş üstüne ücretsiz ulaşım iptal' iddiasına belediyeden yalanlama 

ABB'nin resmi hesabından yapılan açıklama şöyle: 

"Değerli hemşehrilerimiz,

Bazı art niyetli kişiler, Ankara Büyükşehir Belediyesinin otobüs​ ve metrolarda 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ücretsiz kartlarını iptal etme kararı aldığını yaymaktadır. Bu yalandır. Ücretsiz taşıma yetkisi kanunla belirlenmektedir. Belediyemizin böyle bir kararı bulunmamaktadır. ÖZEL Halk Otobüsleri, kötü ekonomi, artan maliyetler ve mazot fiyatları nedeniyle TÜM TÜRKİYE’DE ücretsiz taşıma hizmetini Ekim ayında durdurma kararı almıştır. ÖZEL Halk Otobüsleri, ücretsiz taşıma karşılığında talep ettikleri destekleri Bakanlıklardan alırlarsa bu kararı uygulamayacaktır. Bu kararın Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilgisi bulunmamaktadır.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...