Tgrt Haber

Almanya'da PKK yürüyüşü: Öcalan'a özgürlük istediler

16 Nisan 2023 15:13 - Güncelleme : 16 Nisan 2023 15:31
Almanya'da PKK yürüyüşü: Öcalan'a özgürlük istediler

PKK/YPG, Almanya'da yine provokatif bir eyleme imza attı. Düsseldorf şehrinde yürüyüş düzenleyen terör örgütü sempatizanları, teröristbaşı Öcalan'a özgürlük sloganları attı. Gösteriye video mesajla bağlanan teröristbaşı Cemil Bayık da "Önder Apo'suz yaşam olmaz" dedi.

Terör örgütü PKK/YPG üye ve sempatizanlarının Avrupa'da cirit attığ ülkelerin başında gelen Almanya yine provokatif bir eyleme ev saipliği yaptı. Düsseldorf kentinde PKK/YPG sempatizanları özgürlük adı altında terör propagandası içeren bir yürüyüş düzenledi.

Ellerindeki paçavra niteliğindeki örgüt bayrak ve flamalarıyla alana gelen terör sevici grup, sokaklara dökülerek terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan için özgürlük talep etti. Alman polisi ise bu skandal eylemi sadece izlemekle yetindi.

Almanya'da PKK yürüyüşü: Öcalan'a özgürlük istediler

"APO'YA FİZİKİ ÖZGÜRLÜK"SÖZLERİ

Skandal gösteriye bir video mesajla bağlanan teröristbaşı Cemil Bayık skandal ifadelere imza attı.'Apo'nun özgürlüğü dışında hiçbir şey kabul etmiyoruz'
Bayık şu ifadeleri kullandı: "Türkiye’de yakında bir seçim gerçekleşecek. Bu seçim çok önemli bir seçimdir. Türkiye’nin kaderi bizim elimizdedir. Biz mücadelemizle onların sonunu getirdik ve bu seçimle bu taçlandırılmalı ve tamamlanmalıdır. Önder Apo, 24 yıldır İmralı zindanında tutuluyor. Herkes şunu bilmeli ki önder Apo’nun fiziki özgürlüğü dışında hiçbir şeyi kabul etmiyoruz."

HADDİ AŞAN ÇAĞRI

Elabaşı Öcalan için özgürlük talebini sürdüren Bayık, "Buradan aydınlara yazarlara çağrımdır, önder Apo'nun özgürlüğü için bir an önce sorumluluklarını yerine getirmeleri gerekiyor. Bu süreçte mücadeleyi yükseltme zamanıdır. Uluslararası kurumlar, Avrupa Adalet Konseyi, uluslararası hukukçular sorumluluklarını yerine getirmeli" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...