Tgrt Haber

Anadolujet uçağında korku dolu anlar! Pistten çıkıp toprak zemine saplandı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
22 Eylül 2023 17:00 - Güncelleme : 22 Eylül 2023 17:20

Antalya'dan Rusya'nın Perm şehrine sefer yapan Anadolujet uçağı, iniş yaptıktan sonra pistten çıkıp toprak zemine saplandı. Ekiplerin kurtarma çalışmaları sonucu yolcular tahliye edildi.

Anadolujet​'in Antalya​'dan Perm'e sefer yapan uçağında korku dolu anlar yaşandı. İnişten sonra taksi yaparken duramayan uçak toprak zemine daldı. Büyük paniğe kapılan yolcular, ekiplerin çalışmaları sonucu uçaktan tahliye edildi.

TAKSİ YAPARKEN TOPRAK ZEMİNE GİRDİ

Anadolujet ‘in TK3694 Sefer sayılı Antalya-Perm seferini yapan TC-JGV kuyruk tescilli Boing 737-800 tipi uçağı 6 mürettebat 173 ve 1 bebek yolcusu ile havalandı. Uçak, Rusya'nın Perm havalimanına indikten sonra taksi yaparken, bilinmeyen bir nedenden dolayı taksi yolunun sonunda bulunan toprak zemine girdi.

Toprak zemine giren uçakta bulunan mürettebat ve yolcular uçaktan tahliye edildi.

KURTARMA OPERASYONU BAŞLADI

Anadolujet uçağının yolcularının tahliyesinin ardından kurtarma çalışmaları başladı. Kurtarma çalışmaları devam ederken Anadolujet yetkilileri olayla ilgili inceleme başlattı.

THY'DEN İLK AÇIKLAMA

Türk Hava Yolları Basın Müşüviri Yahya Üstün, kazanın ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Üstün’ün yaptığı açıklama şöyle:

“TK3694 Sefer sayılı Antalya - Perm Seferini yapan TC-JGV kuyruk tescilli uçağımız inişini tamamlayıp pisti terk ettikten sonra taksi yolunun dışına çıkmıştır. İniş sonrası uçakta bulunan 173 ve 1 bebek yolcumuz ile 6 kişilik uçuş ekibimiz uçaktan tahliye edilmiş olup herhangi bir sağlık sorunu yaşayan olmamıştır. Olayla ilgili teknik ekiplerimiz araştırma sürecini başlatmıştır.”

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...