Tgrt Haber

Anız yangınıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı! Hayvanlarını kurtarmaya çalışırken hayatlarını kaybetmişler!

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: TGRT Haber
21 Haziran 2024 12:49 - Güncelleme : 21 Haziran 2024 15:22

Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda çıkan anız yangınında 11 kişinin hayatını kaybettiği ve 78 kişinin de yaralandığı bildirildi. Kontrol altına alınan yangın sonrası ise yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda dün çıkan, Diyarbakır ve Mardin'in yanı sıra çevre illerden sevk edilen AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye, 112 Acil Sağlık ekipleri ile jandarma ekiplerinin ve vatandaşların müdahalesiyle kontrol altına alınan yangında, soğutma çalışmaları sabah saatlerine kadar sürdü.  

Yangın nedeniyle 11 kişinin hayatını kaybettiğini 78 kişinin ise yangından etkilendiği açıklandı.

Ekiplerin, geniş bir alanda yürüttükleri soğutma çalışmalarının sona ermesiyle yangınla ilgili de kahreden detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Anız yangınıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı! Hayvanlarını kurtarmaya çalışırken hayatlarını kaybettiler - 1. Resim

HAYVANLARINI KURTARMAYA ÇALIŞIRKEN HAYATLARINI KAYBETTİLER

Diyarbakır'da iddiaya göre yangının çıktığını fark eden vatandaşlar, kendi imkanlarıyla yangın söndürme çalışmalarına katıldı.

Bu sırada 2 çobanın yangında mahsur kalan hayvanları kurtarmaya çalıştıkları sırada hayatlarını kaybettikleri iddia edildi. Yangında, yüzlerce hayvanın da öldüğü bildirildi.

Anız yangınıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı! Hayvanlarını kurtarmaya çalışırken hayatlarını kaybettiler - 2. Resim

KAHREDEN YANGINLAR İÇİN SORUŞTURMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yangınlarla ilgili soruşturma başlatıldığını belirterek "Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda çıkan ve geniş bir araziye yayılan anız yangınıyla ilgili Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmıştır. Yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." açıklamasını yaptı.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...