Tgrt Haber

Ankara-Bolu sınırındaki yangının boyutu korkunç: Böyle felaket görmedim

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
25 Ağustos 2024 13:41 - Güncelleme : 25 Ağustos 2024 19:46

Ankara'nın Kızılcahamam ve Bolu'nun Gerede ilçelerinde geçtiğimiz günler büyük bir yangın çıkmıştı. Alevler 36 saat süren çalışmanın ardından kontrol atlına alınabilmişti. Yangının yol açtığı korkunç tahribat havadan görüntülendi.

Geçtiğimiz günlerde Ankara​'nın Kızılcahamam​ ilçesine bağlı Şahinler Köyü'nde bir orman yangını​ meydana gelmişti. Alevler Bolu sınırını geçerek Gerede ilçesine bağlı Demirler Köyü'ne sıçradı.

Yangının başlamasıyla birlikte olay yerine yüzlerce itfaiyeci, itfaiye aracı ve arasöz sevk edildi. Orman Genel Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetlerine ait helikopterler de söndürme çalışmalarına destek verdi.

Ankara-Bolu sınırındaki yangının boyutu korkunç: Böyle felaket görmedim - 1. Resim

36 SAAT SONRA SÖNDÜRÜLEBİLDİ

36 saatten fazla süren yangın, müdahalelerin ardından kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının sürdüğü bölgede, itfaiye ekipleri olası bir yangın riskine karşı nöbet tutmaya devam ediyor.

Ankara-Bolu sınırındaki yangının boyutu korkunç: Böyle felaket görmedim - 2. Resim

"85 YAŞINDAYIM, BÖYLE BÜYÜK FELAKET BİR YANGIN GÖRMEDİM"

Demirler Köyünde yaşayan Mustafa Çelik, yaşadığı korkuyu İhlas Haber Ajansı muhabirine anlattı. Büyük bir felaket yaşadıklarını söyelyen Çelik, "Köyümüzde bir zarar yok canda ve malda. Yayla ve köyümüz yandı. Yaylada evimiz vardı yandı. 85 yaşındayım. Böyle büyük felaket bir yangın görmedim. Bu hepsi Allah'tan. Bu bize bir ibret ve ders. Milletimize geçmiş olsun” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...