Tgrt Haber

Asgari ücret için CHP zam beklentisini açıkladı! Rakamı artırdı...

19 Haziran 2023 16:52 - Güncelleme : 19 Haziran 2023 17:05
Asgari ücret için CHP zam beklentisini açıkladı! Rakamı artırdı...

Milyonların merakla beklediği asgari ücrete ilişkin pazarlıklar sürerken CHP'den dikkat çeken bir açıklama geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti olarak asgari ücret beklentilerini duyurdu.

Son zamanlarda en çok konuşulan ve merak edilen, yaklaşık 7 milyon çalışanı doğrudan etkileyen asgari ücrete ne kadar zam​ geleceği konusu. Asgari Ücret​ Tespit Komisyonu bugün ikinci kez bir araya gelirken, masaya henüz bir rakam gelmediği fakat bayramdan önce kesinleşeceği belirtildi. Görüşmelerin bu hafta sonuçlanması beklerken CHP​'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

"EN AZ 15 BİN LİRA"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısı devam ederken düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Asgari ücrete zammına da değinen Öztrak, "Biz CHP olarak asgari ücretin en az 15 bin TL olması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Asgari ücret için CHP zam beklentisini açıkladı! Rakamı artırdı...

CHP'li Öztrak, şu ifadeleri kullandı;

"Şimdi dolardan vazgeçtiler. Şimdi asgari ücrette TL konuşuyoruz. İşçiyi hangi enflasyona göre ezdirmeyeceksiniz? Biz CHP olarak asgari ücretin en az 15 bin TL olması gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca sendikaların her çeyrekte asgari ücretin yeniden gözden geçirilmesi talebini de destekliyoruz."

RAKAM ARTTI

Geçtiğimiz günlerde CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise, "Asgari ücret, 12 bin 751 TL ile 14 bin 8 TL arasında bir rakama denk gelmelidir." ifadelerini kullanmıştı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...