Tgrt Haber

Avantajlı vatandaşlık alma imkanı: E-devletinizi kontrol edin! Bu yöntemi kimse bilmiyor

Editör: Kübra Çelepi / Kaynak: tgrthaber.com
30 Ağustos 2024 15:42 - Güncelleme : 30 Ağustos 2024 17:25
Avantajlı vatandaşlık alma imkanı: E-devletinizi kontrol edin! Bu yöntemi kimse bilmiyor

Vatandaşlık almak için e-devletinize bakmanız yeterli. Alt-üst soy bilgisi sorgulama ekranı ile sizde başka ülke vatandaşlığına sahip olabilirsiniz. Tek yapmanız gereken soy bağınızı sorgulamak. Soybağı ile vatandaşlık alma imkanı artık çok kolay. Bu yöntem ise çoğu insan tarafından bilinmiyor. Adım adım soy bağı ile vatandaşlık alma imkanını derledik.

Soybağı ile vatandaşlık​ imkanı araştırılıyor. Atadan, dededen vatandaşlık almak mümkün mü? Soy bağı kurulduktan ve gerekli belgeler sağlandıktan sonra vatandaşlık hakkınız olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Atalarınızın nereden geldiğine bakarak vatandaşlık hakkınızın olup olmadığını e-devletten araştırabilirsiniz. İşte yöntemi.

SOYBAĞI İLE VATANDAŞLIK NASIL ALINIR?

Soybağı esasına göre kazanılan vatandaşlık merak konusu oldu. Milyonlarca birey çifte vatandaşlık hayali kurarken gözler e-devlete çevrildi.

Belki siz de soy bağı ile vatandaş olabilirsiniz. Süreç şu şekilde işliyor. E-devletinize giriyorsunuz. Arama kısmına alt-üst soy yazıp ilgili bölümü tıklıyorsunuz. Buradan atalarınıza, en yukarılara doğru giderek nerede doğduklarına bakabilirsiniz. Böylece vatandaşlık hakkınız olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.  

Avantajlı vatandaşlık alma imkanı: E-devletinizi kontrol edin! Bu yöntemi kimse bilmiyor - 1. Resim

Ardından hukuk bürolarından ön hukuki danışmanlık alarak vatandaşlık hakkınız varsa başvuru yapabilirsiniz. 

Atalarınızın nereden geldiğine bakarak vatandaşlık hakkınızın olup olmadığını değerlendirebilirsiniz.

Avantajlı vatandaşlık alma imkanı: E-devletinizi kontrol edin! Bu yöntemi kimse bilmiyor - 2. Resim

Soy ağacı şartlarını karşıladığınız bir ülkede, karmaşık süreçlere gerek kalmadan vatandaşlık elde edebiliyorsunuz. Belki sizin de  soy ağacınız başka bir ülkede kolayca vatandaşlık elde etmeye uygun olabilir.

Soybağı olan birey uygun hükümet makamına veya göçmenlik departmanına vatandaşlık başvurusunda bulunabilir.

Avantajlı vatandaşlık alma imkanı: E-devletinizi kontrol edin! Bu yöntemi kimse bilmiyor - 2. Resim

SOY AĞACINA GÖRE VATANDAŞLIK VEREN ÜLKELER

Dünya üzerinde soy ağacına göre vatandaşlık veren birçok ülke bulunuyor. İşte o liste;

Cape Verde, Kenya, Nijerya, Güney Afrika, Tunus, Arjantin, Brezilya, Kanada, Şili, Kolombiya, Kosta Rika, Dominik Cumhuriyeti, Meksika, Amerika Birleşik Devletleri, Asya, Moğolistan, Filipinler, Singapur, Güney Kore, Tayvan, Tayland, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Macaristan, İrlanda, İtalya, Litvanya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre, Türkiye, Bahreyn, İsrail, Ürdün, Kuveyt, Umman, Avustralya, Fiji, Yeni Zelanda.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...