Tgrt Haber

Başıboş sokak köpeklerinin öldürdüğü Mahra'nın avukatı konuştu! Sokak hayvanları yasası için 'beka meselesi' çıkışı

Editör: Emir Yücel / Kaynak: tgrthaber.com
25 Temmuz 2024 17:03 - Güncelleme : 25 Temmuz 2024 17:26

Antalya’da sahipsiz köpeklerden kaçarken kamyonun altında kalarak 9 yaşında hayatını kaybeden Mahra Melin Pınar’ın ailesinin avukatı Meltem Zorba, TGRT Haber'in YouTube kanalına konuk olarak, komisyondan geçen başıboş sokak köpekleri düzenlemesini değerlendirdi. Bazı vekillerin anlamsız şekilde itiraz etmelerini anlamadığını belirten Zorba, Cumhurbaşkanı da teşekkür etti.

Türkiye'de uzun süredir gündem olan sokak hayvanları ile ilgili hazırlanan yasa tasarısı TBMM'den geçti.

Yasa tasarısının konuşulduğu komisyon toplantılarında Muhalefet parti milletvekillerinin, mağdur anne ve babaların üstüne yürüyüp bağırmaları uzun süre konuşulmuştu.

Başıboş sokak köpeklerinin öldürdüğü Mahra'nın avukatı konuştu! Sokak hayvanları yasası için 'beka meselesi' çıkışı - 1. Resim

Yaşanan olayları TGRT Haber'in YouTube kanalında İçerik Editörü Tuğçenur Batan'a konuk olarak değerlendiren Meltem Zorba; Muhalefet partili milletvekillerinin mağdur aileleri önemsemediklerini dile getirerek Cumhurbaşkanı'na teşekkürlerini ifade etti.

Başıboş sokak köpeklerinin öldürdüğü Mahra'nın avukatı konuştu! Sokak hayvanları yasası için 'beka meselesi' çıkışı - 2. Resim

İşte Meltem Zorba'nın açıklamaları:

"CUMHURBAŞKANIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Sokakta başıboş köpeklerin yaşaması gerekiyor diyenlerin eğitime ihtiyacı vardır. Bu insanların insan hakları konusunda hukuk öğrenmeye ve evcil hayvanlar nasıl yaşamalı diye bilim öğrenmelerine ihtiyaçları vardır. Başka insanlara eğitim diye bahsetmesinler.

Başıboş sokak köpeklerinin öldürdüğü Mahra'nın avukatı konuştu! Sokak hayvanları yasası için 'beka meselesi' çıkışı - 3. Resim

Başıboş sokak köpekleri sıkıntısı gören ve ilgilenen Sayın Cumhurbaşkanımıza, Yüce Meclisimize teşekkür ediyorum. Ben komisyon görüşmelerinin ilk gününde Meclis’te bulundum. Bazı vekillerin ne kadar aleyhte propaganda yaptıklarını ve mağdurları ne kadar önemsemediklerini gördükten sonra, bir siyasinin halkın bu sorununa sahip çıkıyor olması ve çözüm getirmesi bizim için çok kıymetlidir.

"SİYASİ DEĞİL BEKA MESELESİDİR"

Şu an komisyondan geçti yasa teklifi, umut ediyoruz ki genel kuruldan da geçecektir.

Başıboş sokak köpeklerinin öldürdüğü Mahra'nın avukatı konuştu! Sokak hayvanları yasası için 'beka meselesi' çıkışı - 4. Resim

Yasanın meclisten oy birliği ile geçmesi ve iktidara talip olan muhalefet partililerin de bu yasaya destek vermesini diliyoruz. Zira başıboş sokak köpekleri meselesi bir beka meselesidir, asla siyasi bir mesele değildir.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...