Tgrt Haber

Kocaeli'de çarşaflı kadına alçak saldırı: Peçeni al git başka yere

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
20 Ağustos 2023 11:21 - Güncelleme : 20 Ağustos 2023 13:57

Son dönemde başörtülü ve çarşaflı kadınlara yönelik alçak saldırılara bir yenisi daha eklendi. Kocaeli'de halk otobüsüne binen çarşaflı bir kadın, başka bir kadın tarafından sözlü saldırıya uğradı. İnfiale yol açan olayın ardından hakaretler savuran kadının gözaltına alındığı duyuruldu.

Son dönemde başörtülü ve çarşaflı kadınlara yönelik alçak saldırılara bir yenisi daha eklendi. Daha önce İstanbul'da bir dolmuşta yaşanan ve büyük tepki çeken başörtülü kadına hakaret​ olayının ardından bir alçak saldırı​ da Kocaeli'de yaşandı.

YOLCULAR HADSİZ KADINI SUSTURDU

Çarşaflı ve peçeli kadının arkasında oturan hadsiz kadın​, önce nereli olduğunu sordu daha sonrasında ise "Burası Türkiye. Burada böyle yaşanmıyor. "Peçeni al git başka yere" diyerek hakaretler yağdırmaya başladı. Bu duruma sessiz kalamayan yolcular, çarşaflı kadına hakaret eden kadını susturdu. 

"ABLA TEBİRYESİZLİK YAPMA SUS OTUR"

Otobüste olanlara şahit olan bir genç isyan ederek "Abla terbiyesizlik yapma sus otur" diyerek tepki gösterirken, olayı görüntüleyen bir yolcu ise "Burası Türkiye Cumhuriyeti. Burada istediğimiz gibi yaşarız" ifadelerini kullandı. O anlara ilişkin görüntüler sosyal medyadan yayınlanırken sosyal medya kullanıcıları saldırgan kadına tepki yağdırdı.

GÖZALTINA ALINDI

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, otobüste "Burası Türkiye Cumhuriyeti. Burada böyle yaşanmıyor. Peçeni al git" diyerek çarşaflı kadına hakaret eden kadının gözaltına alındığını duyurdu. 

"BİREYSEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ KORUMAYA KARARLIYIZ"

Vali Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İlimizde toplu taşıma aracında bir vatandaşımızın giyim tercihine ilişkin sözlü hakaret ve saldırıda bulunan M.D.G. adlı zanlı tespit edilerek güvenlik birimlerimizce gözaltına alınmıştır. Bireysel hak ve özgürlükleri korumaya kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...