Tgrt Haber

Cilo Dağı'nda zamanla yarış! Aranan iki kişi için yarıklara giysi attılar

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İHA
17 Temmuz 2023 14:30 - Güncelleme : 17 Temmuz 2023 14:51

Cilo Dağı'na buzulların kırılmasıyla yarıklara düşen 4 kişiden, 2'sinin kurtarılma görüntüleri ortaya çıktı. Diğer 2 kişi için arama çalışmaları sürerken ekipler, şahısların bulması umuduyla yarıklara giysiler attı. Dondurucu havada zamanla yarış sürüyor!

Cilo Dağı'nda yürüyüş yaparken aniden kırılan buzullarda oluşan yarıklara düşen 4 kişilik gruptan 2 kişi kurtarılırken 2 kişinin kurtarılması için ise ekipler seferber edilmiş durumda. 

BİR ANDA ÇUKURA DÜŞTÜLER

Talihsiz olay, dün öğle saatlerinde Cilo Dağı’ndaki buzul​ bölgesinde meydana geldi. Rehber eşliğinde çıktıkları Cilo’da buzulların üzerinde yürümeye başlayan 4 kişi, buzulun kırılmasıyla oluşan çukura düştü. Haber verilmesi üzerine bölgede hazır bulunan Yüksekova Ekolojik Platformu Dağcılık ve Spor Derneği’nin arama kurtarma​ ekipleri (YEKDASDER) seferber olarak çalışmalarına başladı.

Olay yerine ilk kendilerinin vardığını belirten YEKDASDER üyelerinin anlattıklarına göre, kaybolan grubun lideri can havliyle bölgedeki üyelerin yanına gelip talihsiz olayı bildirdi. Buzullardan seslerini duyulan 2 kişi kurtarıldı. İslam Gürdal, "Ulaşamadığımız 2 kişiye ise her ihtimale karşı üzerimizde ne kadar elbise varsa yarıkların içine aşağı attık. Belki giyip hayata tutunurlar" diye konuştu.

"YARIKLARIN İÇİNE DÜŞMÜŞLER"

YEKDASDER üyesi olan İslam Gürdal ise şu ifadeleri kullandı: “Doğa fotoğrafçısıyım. Bugün (dün) sabah erken saatlerde 45 kişilik ekiple cennet ve cehennem vadisi şelalesine doğa yürüyüşü yapmak için buzullara doğru çıkmak üzereyken 4 kişilik bir ekibin şelalenin orada yarıkların içine düştüğü haberi aldık. Kurtarma ekibi olarak hemen olay yerine vardık. 2 kişiyi kendi imkanlarımızla kurtardık.

Öte yandan gruptaki iki kişinin kurtarılma anları kameralar tarafından anbean kaydedildi.

 

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...