Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘başıboş köpeklere’ yönelik açıklama: Sokak hayvanları toplanmalı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
17 Kasım 2022 13:02 - Güncelleme : 17 Kasım 2022 13:10
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘başıboş köpeklere’ yönelik açıklama: Sokak hayvanları toplanmalı

Son dakika haberi: Son dönemde başıboş sokak köpeklerinin saldırılarının artmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanlığına gerekli talimatları verdiğini söylerken “Bu işi boş bırakmamalıyız. Bu konuda öncelikli olarak belediyeler, barınaklar inşa ederek sahipsiz, başıboş sokak hayvanlarını toplamalı” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de son dönemde artan  başıboş köpek saldırıları can kaybına yol açtı. Son olarak  Ordu’da temizlik görevlisinin sokak köpeklerinden kaçarken hayatını kaybetmesi ile birlikte tartışmalar yeniden şiddetlendi. Konu ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan​, G20 Zirvesi’nde dönüş yolunda açıklamalarda bulundu. Erdoğan Tarım ve Orman Bakanlığı’na gerekli talimat verdiğini ifade ederken “Sahipsiz hayvanların yeri sokaklar değil, barınaklardır” ifadelerini kullandı.

“SOKAK HAYVANLARI TOPLANMALI”

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar;

Bakanlarım çalışıyor. Bu işi boş bırakmamalıyız. Konuyla ilgili atılacak adımlar neyse, ne tedbir gerekiyorsa yerine getirilecek. Bu konuda öncelikli olarak belediyeler, barınaklar inşa ederek sahipsiz, başıboş sokak hayvanlarını toplamalı. Mesela bizim Konya Büyükşehir Belediyemizin gerçekten çok örnek bir çalışması var. İstanbul’da Beykoz Belediyemizin de gerçekten çok örnek bir çalışması var. Yani hem teşhis hem tedavi ve ondan sonra da hayvanları garipsemeyecekleri alanlara salıverme gibi bir çalışmayı şu anda Beykoz Belediyemiz de Konya Büyükşehir Belediyemiz de yapıyor. Ayrıca mesela İstanbul’da Orman Bölge Müdürlüğümüz ile Valiliğimizin müşterek yeni bir çalışmaları var. Bu hayvanların bakılabileceği ve daha sonra dernekler tarafından bunların bakımının üstlenilebileceği bir uygulamayı müştereken çalışıyorlar. Daha sonra da bunu bütün illere uygulamayı düşünüyoruz. Orman Bölge Müdürlüğü bu hayvanlar için uygun yerler ve hayvan severlerin de gelip ilgilenebilecekleri mekanlar oluşturmaya çalışıyor. Epey bir ilerleme de kaydedildi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
onur22 Ağustos 2023 17:43

Başıboş insan demiş biri.. suç işleyen, başkasına zarar veren, öldüren insanlara ceza yaptırımı var. Ama bir köpek birini ısırdığında ya da öldürdüğünde kime ceza keseceksin? Kesinlikle başıboş köpekler toplanmalı. Bu bir halk sağlığı ve toplum güvenliği sorunudur.

Hacı18 Kasım 2022 07:35

Sahipsiz ve yasaklı köpekler için sahiplendieme ve çip takma işlemi yeniden açılmalı.haziranda biten uygulama yeniden uzatılmalı ve mümkünse son tarih kaldırılıp isteyen herkese yasaklı ırklar dahil sahiplenme ve çip takma işlemi ık hale gelmeli. Çok insan tarih geçtiği için yasaklı ırkları sokağa saldı. Bugünden yeniden sahiplendirme ve çip işlemi acilen açılmalı

Elif18 Kasım 2022 02:46

yürü git Allah aşkına sokakta yürümeye korkuyormuş…Sen hayvanlardan değil insanlardan kork. Sokakda yürürken öldürülen genç bir kız vardı o olaydan sonra başı baş insanlar toplatılsın dediniz mi.şov yapmayın az insan olun ya

Cemile17 Kasım 2022 21:36

Sokak köpekleri hemen toplanmalı 1o gün once yolda yururken koştu geldi.baldirimdan ısırdı.aoartman sakinleri gelmeseydi ölecektim.insallah toplanır.

Murat 17 Kasım 2022 21:11

Izmirden bahsetmemiş asıl sorunun büyüğü izmirde anasından babasından fazla seviyorlar sokak hayvanlarıni

Yado17 Kasım 2022 17:38

Sorun sadece sahipsizler değil.Tasmasini birakan sahiplilerde aninda ceza yemeli.ancak o zaman bu olaylar biter

Rahim ÇEREZ17 Kasım 2022 15:59

Hemde çok acilen yoplanmalı Sayın CUMHURBAŞKANIM sokağa çıkmaya korkuyoruz.Tek umudumuz sizin vereceğiniz talimatınız.

Sonraki Haber Yükleniyor...