Tgrt Haber

Erdoğan'dan Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesine ilişkin ilk açıklama

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
11 May 2023 15:54 - Güncelleme : 11 May 2023 18:34

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesine ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, "Adaylardan bir tanesi adaylıktan çekildi. Doğrusu üzüldüm. Keşke bu yarış sonuna kadar böyle devam etseydi. Ama ne oldu da çekildi bilemiyorum. Biz tabi yola diğerleriyle devam ediyoruz. Önemli olan benim milletimin vereceği karar." dedi.

Seçime sadece 3 gün kaldı. Adayların mitingleri hızla devam ederken, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce​'nin 'kaset' paylaşımları siyaset kazanını iyice kaynattı. FETÖ’cülerin kendisine sahte videolarla iftara attığını ve algı operasyonu yaptığını dile getirerek adaylıktan çekildiğini duyuran Muharrem İnce'ye ilişkin, siyasilerden yorumlar gelmeye başladı. Miting turuna Ankara'da devam eden CumhurbaşkanıErdoğan​, Altındağ'da binlerce vatandaşa seslenirken, İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesini de değerlendirdi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"Bugün burada 2007'de vesayete meydan okurken yaşadığımız duyguları hissettim. Maşallah şu katılıma bak. Az önce rakam geldi bana. Resmi rakama göre 100 bin kişi şuanda burada. Maşallah...

Erdoğan'dan Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesine ilişkin ilk açıklama

İNCE'NİN ADAYLIKTAN ÇEKİLMESİNE İLK YORUM

Adaylardan biri çekildi. Niye çekildi anlamak mümkün değil. Doğrusu üzüldüm. Keşke bu yarışı sonuna kadar böyle devam etseydi. Ama ne oldu da çekildi bilemiyorum. Önemli olan milletimin vereceği karar. Biz yola diğerleriyle devam ediyoruz.

KILIÇDAROĞLU​'NA SERT SÖZLER

14 Mayıs, Kılıçdaroğlu'nun bay bay Kemal olacağı gündür. Tefecilere, ülkenin kaynaklarını akıtma vaadiyle Londra'dan 300 milyar dolar getirecekmiş. Neye dayanarak? Şimdi bir de LGBT olayı çıktı. LGBT gibi sapkın akımlara mavi boncuk dağıtarak belki İstanbul'un belli kesimlerinden alkış alabilirsin bay Kemal ama bu milletin evlatları sana bu ülkeyi teslim etmez. Bu LGBT Cumhur İttifakı'na sızamaz. Biz de aileler kutsaldır. Güçlü aileler güçlü milleti oluşturur.

"KAYBEDECEĞİNİ ANLAYANLAR ÇİRKİNLEŞİYOR"

14 Mayıs'ta durmak yok yola devam diyor muyuz? Doğru adımlarla yola devam diyor muyuz? Türkiye Yüzyılı için hemen şimdi diyor muyuz? Bizi havayı germekle suçluyorlar. Teröristler neler yapıyor bunu konuşmuyorlar. Milletimiz söz konusu olduğunda kimseyi gözümüz görmez. Çirkinleşen taraf kaybedeceğini anlayan taraftır. Kimi kaset yönetmiyle çirkinleşiyor, kimi diliyle, kimi de sokakta insanımıza sataşarak çirkinleşiyor.

Erdoğan'dan Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesine ilişkin ilk açıklama

"TÜRKİYE YÜZYILI'NI BERABER İNŞA EDELİM"

Gençlerimiz nasıl bu kadar geniş hayal gücüne sahip oldular? sadece sosyal medya internet yeterli mi? Bizim gerçekleştirdiğimiz yatırım ve kalkınma hamlelerimiz bunu sağlıyor. 

76 üniversite vardı, bu üniversite sayısını 208'e çıkardık. Ankara'da 2 tane dev şehir hastanemiz var. Her ikisinin oda sayısı da 4 bin küsür. Bay bay Kemal'in hastanelerinden de memnun musunuz? O hastanelerde ölenler rehin kalıyordu. Senin gidecek yerin yok bay bay Kemal. Bakalım nasıl hesap vereceksin. Türkiye genelinde 850 bin kapasiteli yurtlar yaptık, gençlerimizi asla arka bahçemiz olarak görmedik. Gençlerimizin bizden aldığı bayrağı daha ileri taşıyacaklarından emin olduk. Kendilerine Türkiye Yüzyılı'nı beraber inşa etme teklifinde bulunuyoruz. 

Hiç kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden herkesi kucaklıyoruz. Tüm isteklerinin başımızın üstünde yeri var. Tek bir şartımız var; ülkesine milletine değerlerine düşmanlık etmesin.

Erdoğan'dan Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesine ilişkin ilk açıklama

"PAZARA KADAR DEĞİL MEZARA KADAR"

Şimdi pazar günü tercihimizi doğrudan yana yapıyor muyuz. Pazara kadardeğil mezara kadar... Şu Ankara'da mevcut belediye başkanı birşey yaptı mı? Ne yaptıysa Melih Bey zamanında yapıldı. istanbul'da öyle. İzmir rezalet. İşte onlara önce pazar günü bir ders verelim. Ardından 2024 yerel seçimlerde bir ders daha verelim.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...