Tgrt Haber

Depremzedeler evlerine kavuşuyor: 9 ayda teslimat

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
31 Ağustos 2023 10:28 - Güncelleme : 31 Ağustos 2023 11:07

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük yıkımın meydana geldiği Hatay’da kentin yeniden inşası için ekipler gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, TOKİ tarafından inşa edilen deprem konutlarının Kasım ayı itibariyle vatandaşlara teslim edilmesinin planlandığını söyledi.

Depremin vurduğu Hatay’da ekipler yeni konutların inşası için 7/24 çalışıyor. Enkaz kentte TOKİ tarafından 32 bin 609 konutun inşasına başlandı ve 20 bin 759 konutun da planlaması yapılıyor. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Antakya ilçesi Gülderen Mahallesi’nde devam eden kalıcı konutlardaki çalışmaları yerinde inceledi. 

VATANDAŞLARI HEYECAN SARDI

Örnek daireyi inceleyen Vali Masatlı, depremzede çift Nurullah ve Neslihan Bakkal çiftinin de konutlar karşısındaki mutluluğuna ortak oldu. Depremzede vatandaşlar, inşa edilen konutlar karşısında heyecanlandıklarını belirterek enkaz kentin yeniden ayağa kalkması için çalışmalarını aralıksız sürdüren Vali Masatlı’ya teşekkürlerini dile getirdi.

“KALICI KONUT​ SAYISI 32 BİN 609”

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, kentte 32 bin 609 konutta inşa çalışmalarının devam ettiği belirterek “Yıkım ve enkaz kaldırma faaliyetlerinin akabinde temel ihtiyaçlarımızdan olan barınma konusuna değinmek gerekirse; geçici barınma yerleri olan konteyner kentlerimizde misafir ettiğimiz vatandaşlarımızın kalıcı konutlara geçebilmeleri için TOKİ projeleri çerçevesinde depreme dayanıklı binalar yapılmaya başlandı. Şu an için inşasına başlanan kalıcı konut sayısı 32 bin 609’dur. Ek olarak planlanan konut sayısı 20.759’dur. Bu konutlar inşallah ilimizde inşa edilecek” dedi.

Depremzedeler evlerine kavuşuyor: 9 ayda teslimat

Antakya ilçesi Gülderen mevkiinde 2 bin 665 konutun yapım çalışmasına devam edildiğine dikkat çeken Vali Masatlı, depremzede vatandaşlara Kasım ayı itibariyle konutların teslim edilmeye başlanacağını belirtti.

“OLAĞANÜSTÜ BİR MUTLULUK YAŞIYORUM”

Asrın felaketinde evini kaybeden ve TOKİ tarafından inşa edilen yeni evine kavuşmayı hevesle bekleyen Neslihan Bakkal, “Depremde evlerimiz yıkıldı malum. İlk Gülderen’e geldiğimde yeni temel atılıyordu. Şu an geldiğimde gerçekten olağan üstü bir mutluluk yaşıyorum. Gerçekten harika ve çok güzel olmuş. Şahane buldum, Gerçekten çok güzel olmuş, bu kadarını hayal edemiyordum ve hayallerimin üzerinde oldu beklentimin çok üstünde.” ifadelerini kullandı.

Gülderen Mahallesi’nde inşa edilen konutlardaki çalışmaların hızlı bir şekilde ilerlediğine dikkat çeken depremzede Nurullah Bakkal, “Binaların çoğu bitmek üzere çok şaşırdık açıkçası. Bu kadar kısa sürede ilerlemesi bizi memnun etti” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...