Tgrt Haber

Dışişleri'nden Yiğitler-Pile Yolu mutabakatına destek

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
10 Ekim 2023 00:32 - Güncelleme : 10 Ekim 2023 00:50
Dışişleri'nden Yiğitler-Pile Yolu mutabakatına destek

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanlığı, Yiğitler-Pile Yolunun yapımı konusunda mutabakata varılmasını desteklediğini duyurdu.

KKTCDışişleri Bakanlığı, Pile-Yiğitler yolu inşası ile ilgili Birleşmiş Milletler Barış Gücü ile yürütülen müzakerelerin mutabakata varılarak sonlandığını ve Yiğitler köyü tarafından başlanan yol yapım çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

Dışişleri Bankanlığı da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Yiğitler-Pile Yolunun yapımı konusunda mutabakata varılmasını desteklediğini açıkladı.

"TÜMÜYLE DESTEKLİYORUZ"

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile Birleşmiş Milletler Barış Gücü arasında Yiğitler-Pile yolunun yapımı konusunda varılan mutabakatı memnuniyetle karşılıyoruz. KKTC Dışişleri Bakanlığı tarafından bu konu hakkında yapılan açıklamayı tümüyle destekliyoruz.

İnsani bir proje niteliğindeki Yiğitler-Pile yolunun yapımı, ara bölgedeki karma Pile köyünde yaşayan KKTC vatandaşlarının kendi vatan topraklarına doğrudan ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla on yıllardır gündemde idi. Yolun yapılmasına ilişkin mutabakat, KKTC tarafının her daim ortaya koymakta olduğu yapıcı tutumun yeni bir örneğini teşkil etmektedir. KKTC'nin bu yaklaşımı, Ada'daki iki devletin işbirliğine dayanan yegane gerçekçi çözüm modelinin başarısına Türk tarafının sağlayacağı katkının da göstergesidir.

"PROJELER KIBRIK TÜRKLERİNİN ONAYINA TABİ OLMALIDIR"

KKTC makamlarının da vurguladıkları üzere, mutabakat çerçevesinde Pile bölgesinde ve ayrıca ara bölgenin tamamında tasarlanabilecek veya icra edilebilecek projeler Kıbrıs Türklerinin onayına tabi olmalıdır. Ülkemiz, KKTC ile yakın eşgüdüm içerisinde bu hususun takipçisi olmaya devam edecektir.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...