Tgrt Haber

Doğuda kar yağışı ve sis etkili oluyor! Kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
20 Ekim 2023 10:33 - Güncelleme : 20 Ekim 2023 10:45
Doğuda kar yağışı ve sis etkili oluyor! Kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı

Yurdun doğusunda soğuk hava ve kar yağışı etkili oluyor. Kars, Bayburt, Ardahan, Bitlis, Van ve Sivas’ta kar yağışı ve sis hayatı olumsuz etkiledi. Kırsal kesimde kar kalınlığı 10 santimetreyi geçerken, dağlar ve tepeler beyaza büründü.

Doğu Anadolu Bölgesi ve Doğu Karadeniz’de soğuk hava ve kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Kars Sarıkamış’ta kar yağışı sonrası soğuk hava hayatı olumsuz etkiledi. Kars'ın Sarıkamış​ ilçesinde etkili olan soğuk hava sebebiyle bitkiler kırağı tuttu ve araçların camları buzla kaplandı. Hava sıcaklığının eksi 5 dereceye düştüğü Sarıkamış’ta vatandaşlar araçlarının buz tutan camlarını temizledi. Bitkilerin kırağıyla kaplandığı Sarıkamış’ta dağların zirvesi ise karla kaplandı.

BAYBURT’TA KAR 10 SANTİMETREYİ GEÇTİ

Bayburt’un yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Bayburt'ta geceden itibaren etkisini gösteren soğuk ve yağmur, yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı. Bayburt-Erzurum kara yolu 2 bin 400 rakımlı Kop Dağı güzergâhı ve Bayburt’un Aydıntepe ilçesi ile Trabzon’un Çaykara ilçesi arasındaki yaylalar mevsimin ilk kar yağışıyla beyaza büründü. Soğanlı Dağı eteklerinde bulunan Dumlu, Kavlatan, Günbuldu köylerinde yaklaşık 10 santimetreyi bulan kar kalınlığı, köylerde yaşayan vatandaşları şaşırttı. Öte yandan hava sıcakları, meteorolojinin hava tahmin raporuna göre, Bayburt'ta 10 ila 15 derece arasında değişkenlik gösterecek, yer yer hafif yağmur etkili olacak.

Soğuk hava nedeniyle camları kırağı ile kaplanan araç sahipleri sabahın ilk saatlerinde kırağıyı temizledi.

ARDAHAN’DA KAR KALINLIĞI 5 SANTİMETREYE ULAŞTI

Ardahan'ın yüksek kesimlerinde kar yağış, tipi ve sis etkili oldu. Ardahan'ın yüksek kesimleri, soğuk havanın ardından kar ve sisle kaplandı. Ardahan şehir merkezinde kar etkisini göstermezken, yüksek kesimlerde tipi şeklinde yağan kar yağışı ulaşımı olumsuz yönde etkiliyor. Ardahan'ı Artvin'e bağlayan Sahara Geçidi'nde etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımı olumsuz yönde etkiledi. Sahara Geçidi'nde akşam saatlerinden itibaren kar yağışı başladı. Tipi şeklinde devam eden yağış nedeniyle Sahara Geçidi'nde kar kalınlığı yer yer 5 santimetreye ulaştı. Sürücüler, özellikle Ardahan ile Artvin'in Şavşat ilçesini birbirine bağlayan Sahara Geçidi ile Ardahan-Posof Karayolu Ilgar Dağı Geçidi'nde kar ve tipi nedeniyle zorlandı. Bölgede etkili olan sis nedeniyle de görüş mesafesi 20 metreye kadar düştü.

Çam geçidinde sis etkili oluyor.

SÜPHAN DAĞI BEYAZ GELİNLİĞİNİ GİYDİ

Bitlis’in Adilcevaz ilçe sınırlarında bulunan 4 bin 58 rakımlı Süphan Dağı beyaz gelinliğini giydi. Adilcevaz ilçesinde dün etkili olan sağanak, yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı. 4 bin 58 rakımlı Süphan Dağı’nın zirvesi de etkili olan yağıştan dolayı beyaza büründü. Gelinliğini giyen Süphan Dağı’nın Van Gölü’yle bütünleşen görüntüsü ise kartpostallık manzaralar oluşturdu. Süphan Dağı’nın beyaz gelinliğini giydiğini ifade eden Kenan Emen isimli vatandaş, “Bölgemiz bu sene baya kurak geçti. Ancak son dönemde yağışlar boldur. Etkili olan yağmur, artık yüksek kesimlerde yerini kara bırakmış. Görüldüğü gibi Süphan Dağı beyaz gelinlik giymiş ve muhteşem bir manzara oluşturmuş” dedi.

Süphan Dağı beyaz gelinliğini giydi.

VAN’DA SOBACILAR SEZONU AÇTI

Van’da havalar soğudu, Sobacılar Çarşısı sezonu açtı. Van’da yarım asırlık Sobacılar Çarşısı’nda imalat yapan esnaf, havanın soğumaya başlamasıyla kırsal mahalleler için ‘saç soba’ üretimine başladı.

SİVAS SİS DENİZİ ALTINDA KALDI

Sivas’ta sabah saatlerinde yoğun sis etkili oldu. Sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 10 metreye kadar düştü. Sivas’ta hava sıcaklığı sabah saatlerinde 5 dereceye kadar düştü. Hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte sabahın ilk ışıklarında kent merkezini sis bulutu kapladı. Görüş mesafesinin yer yer 10 metreye düştüğü sisli havada seyir halinde olan araçlar yavaş şekilde ilerledi. Kenti tamamen kaplayan sis bulutu, Meraküm mevkiinde kartpostallık görüntüler oluşturdu. Güneşin kendini göstermesiyle birlikte sis bulutu etkisini kaybetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...