Tgrt Haber
✓ DOĞRULUK KONTROLÜ

Fatih Altaylı Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne tekne alındı dedi! Gerçek ortaya çıktı

Editör: Banu İriç / Kaynak: tgrthaber.com
26 Ağustos 2024 18:46 - Güncelleme : 26 Ağustos 2024 22:14
Fatih Altaylı Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne tekne alındı dedi! Gerçek ortaya çıktı

Gazeteci Fatih Altaylı, Ahlat'taki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne tekne alındığını yayınında söylemişti. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi iddia edilen görselle ilgili gerçeği açıkladı. Teknenin Wally Tender markalı olduğu öne sürülmüştü.

CumhurbaşkanlığıDezenformasyonla Mücadele Merkezi​, Van Gölü kıyısında bulunan Ahlat​ Cumhurbaşkanlığı kıyısındaki tekneyle ilgili iddialara açıklık getirdi. Fatih Altaylı​, Wally Tender markalı teknenin Cumhurbaşkanlığına ait olduğunu ve Van Gölü'nde gezintiye çıkmak için alındığını dile getirmişti. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tekne​ görseliyle ilgili gerçeği duyurdu.

Fatih Altaylı Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne tekne alındı dedi! Gerçek ortaya çıktı - 1. Resim

AHLAT'TAKİ GERÇEK TEKNE DEĞİL

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi söz konusu teknenin dijital ortamda hazırlanan bir görüntü olduğu ve gerçek tekne olmadığı belirtildi. Bu görüntünün dijital bir proje için hazırlandığı açıklandı. Altaylı'nın söylediği sözlerin manipülasyon olduğu vurgulandı.

Ahlat Külliye tekne

"İNTERNET PROJESİ İÇİN HAZIRLANDI"

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada şunlar belirtildi:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya hesaplarında paylaşılan, “Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önüne 1 milyon 200 bin dolarlık tekne bağlandı” iddiası doğru değildir. Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde iddia edildiği gibi bir tekne bulunmamaktadır. Bahse konu görüntü, bir firmanın Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde uygulayacağı proje için internet sitesinde kullandığı, dijital ortamda hazırlanan bir görüntüden alınmıştır. Dijital ortamda hazırlanan görüntülerde yer alan bir teknenin, "gerçekten orada olduğuna yönelik" kasıtlı bir manipülasyon kampanyası yürütülmektedir. Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik bu tür kampanyalara itibar etmeyiniz."

Kaynak: tgrthaber.com

Doğruluk Kontrolü

Büyük ölçüde yanlış
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...