Tgrt Haber

Fatih Terim Fonundan MASAK devrede, Futbolcular tefecilikle suçlanabilir

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
30 Kasım 2023 16:59 - Güncelleme : 30 Kasım 2023 17:15

Ünlü futbolcuları dolandıran banka müdürünün kurduğu fonda MASAK devreye giriyor. Eski MASAK Başkan yardımcısı Dr. Ramazan Başak, dosyanın genişleyebileceğine dikkat çekerek “MASAK devrede, bazı futbolcular tefecilikle suçlanabilir” dedi. 

Türkiye bir süredir ünlü futbolcuların bir bankanın müdürü Seçil Erzan​ kurduğu gizli fona yatırdığı milyon dolarların buharlaşmasını konuşuyor. Banka futbolcuların parasını öder mi? MASAK​ ne yapacak? Gizli fon davasının detaylarını TGRT Haber’de Eski MASAK Başkan yardımcısı Dr. Ramazan Başak, paylaştı. 

“Gündemini meşgul eden bu fon SPK mevzuatına veya herhangi bir mevzuata bağlı olmaksızın tamamen işte müdirenin kontrolünde oluşturulmuş bir fon” diyen Ramazan Başak, yüksek gelir vaadiyle yaklaşık 39 kişiden bu fonları aldığını söyleyerek “Bu vaatlerle bu fona 44 milyon dolarlık bir bakiyeyi toplayabilmişler” dedi. 

MASAK DEVREYE GİRECEK 

Başak, BDDK’nın “zimmet yoktur” şeklindeki rapora dayanarak bankanın bu paralara ödemesinin mümkün olmadığını söyledi. “Haliyle savcılık, BDDK’nın yazılı başvurusu olmaksızın hiçbir şekilde zimmet suçuyla ilgili harekete geçemiyor” diyen Başak, şunları söyledi: “Banka öderse zimmet sucu işlemiş “olur ifadelerini kullandı. Savcılığın nitelikli dolandırıcılık ve sahtecilikten soruşturma açtığına dikkat çeken Başak, şu ifadeleri kullandı: “Muhtemelen şebekenin yaptığı bir olaya doğru gidecek gibi duruyor. Çünkü ilk etapta örgütlü suçlar bürosuna başvuruldu. Dolayısıyla bu davada şu anda 7 sanık var. Tabii bu sanıklar değişebilir. Yani şu anda müşteki olanlar yarın sanık sıfatıyla veya şüpheli sıfatıyla karşımıza gelebilir. Çünkü MASAK da şimdi devreye girecek. Suç gelirlerine göre suçun niteliği ortaya çıkacak ve haliyle sayı artabilir.”

PARANIN  NEREDE OLDUĞU ARAŞTIRILACAK 

MASAK’ın 3 açıdan devreye girmesinin söz konusu olduğunu belirten Başak, “Para taşıyan kişiler suç gelirlerinin aktarmasını önlenmesi mevzuatıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Futbolcu olduğu söylenen birkaç kişi de mutlaka bu tefecilik suçu ile ilgili soruşturmaya dahil olacak çünkü. Suç gelirinin olduğu yerde atlama vardır. Dolayısıyla MASAK bir bu açıdan inceleyecek. MASAK buraya yatırılan fonunun kaynaklarını araştıracak. Ortada ciddi bir par var. Üstelik valizlerle paralar teslim edilmiş. Üçüncü aşamada ise bu paranın bir kısmı bir yere park ettirilmiş olabilir, ciddi bir meblağ var ortada. Bu paralarda araştırılacak” ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...