Tgrt Haber

Her detayı rezalet! Cerrahpaşalı profesörden başörtülü öğrencisine iğrenç taciz

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
21 Eylül 2023 14:23 - Güncelleme : 21 Eylül 2023 14:44
Her detayı rezalet! Cerrahpaşalı profesörden başörtülü öğrencisine iğrenç taciz

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde meydana geldiği iddia edilen taciz skandalı Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştü. Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. H.K., A.S isimli başörtülü öğrencisini sözlü taciz etti. Disiplin sürecinin sonuçlandığı rezalette H.K. 3 ay görevden uzaklaştırılırken hakkında başka taciz şikayetleri de olduğu öğrenildi.

Türkiye'nin gündemine Cerrahpaşa'da yaşanan bir rezalet bomba gibi düştü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde okuyan A.S. isimli başörtülü öğrenci, Kardiyoloji dersinin sözlü sınavına giren Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. H.K'nın sözlü tacize uğradı.

Profesörün dini değerlerine de yönelik çirkin ifadeler kullanıldığı belirten A.S., fakültenin dekanlığına dilekçe sundu. Genç kadının dilekçesinin ardından yaşanan olayla ilgili başlatılan disiplin süreci sonuçlandı.

"BAŞINI KAPATARAK SEN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KISITLIYORSUN"

Olayda iddiaya göre Prof. Dr. H.K.'nın başörtülü öğrenci A.S.’ye, “Saçlarını hayal etmek istiyorum. Türbanını açınca nasıl görüneceğini merak ediyorum. Bir ilişkide kriterlerin neler? Bu senin sözlü sorun, annenlere yüz görümlüğü mü vermeliyim? Alımlı ve genç bir kadın gibisin. Başını kapatarak sen özgürlüğünü kısıtlıyorsun. Bir erkek seninle birlikte neler yaşayabileceğini hayal edemediği için seninle olmuyordur. Seninle nasıl bir ilişki yaşayabileceklerini tahmin etseler. Yanlış anlama ama sen erkeklere köşede seninle öpüşebilecek izni vermeyeceğinden sevgilin olmuyordur. Seni köşede sıkıştırmaktan ve başka şeyler yapmaktan daha medeni bunları sana söylemem. Beni rahatsız eden bir güzelliğin var” ifadeleriyle tacizde bulunduğu öne sürüldü.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI, MAAŞININ 3'TE 1'İNE EL KONULDU

Sözlü tacize uğradığı, dini değerlerine yönelik kullanılan çirkin ifadelere tepki gösteren öğrencinin şikayeti sonrası Prof. Dr. H.K.'ya 14 Eylül tarihinden başlatılarak 3 ay görevinden uzaklaştırma ve maaşının 3’te 1’ine el konulma cezasının verildiği öğrenildi.

BU İLK REZALETİ DEĞİL

Öte yandan aynı doktorlar ilgili baş taciz iddiaları da ortaya atıldı. Edinilen bilgiye göre; Prof. Dr. H.K. hakkında aynı nedenlerle birçok öğrencinin rahatsızlık duyduğu ifade edildi. Durumun rektörlüğe iletildiği cezanın ardından nihai kararın ise YÖK tarafından verileceği öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...