Tgrt Haber

İçinden harçlık çıkan bile var! "100. Yıla Mektuplar" sahiplerine ulaşıyor

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
29 Ekim 2023 11:14 - Güncelleme : 29 Ekim 2023 11:18
İçinden harçlık çıkan bile var! "100. Yıla Mektuplar" sahiplerine ulaşıyor

Cumhuriyet’in 100. Yılına Mektup kampanyası çerçevesinde 2002 yılında yazılan mektuplar, sahiplerine ulaştırılıyor. İçinden harçlık çıkan mektuplar bile var. Mektupların ulaştığı yerlerde heyecan yaşanıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı PTTAŞ tarafından 2002'de düzenlenen "2023'e Cumhuriyet’in 100. Yılına Mektup Kampanyası" kapsamında yazılan mektupların adreslere ulaştırılmasına başlandı. 21 yıl önce kampanya kapsamında Ankara​ PTT Başmüdürlüğünde tasnifleri yapılan mektuplar, sahiplerine ulaştırılması için dağıtıma çıktı.

“İÇİNDEKİLERİ SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM”

Ankara'da yaşayan Doğanay​, o gün yazarken hissettiği duygulara ilişkin şunları söyledi: "Mektup benden eşime geldi. Mektupla Cumhuriyet'imizin 100. yılını, evliliğimizin de 30. yılını kutlayacaktık. Bu mektubu, kıymetli evrakı bana ulaştıran PTT'ye ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu coğrafyada büyüyen herkes için sevgi, değerlerimiz ve aile olmak çok önemli. Bu mektup sevgi ve değerle yazıldı, o yüzden bunu aldığım için çok mutluyum. 'Görevini en iyi yapan vatanını en çok sevendir' diyen Atatürk'ün, sözünü şu an yaşıyorum. PTT'ye çok teşekkür ediyorum. Nasıl açacağımı bilemiyorum. Benim için çok kıymetli. Bu emeğe karşı bu mektubu açıp içindekileri sizinle paylaşmak istiyorum."

PTT'de 100. Yıl Mektupları dağıtılıyor.

“HEP BERABERDİK”

Ankara'da yaşayan Şükran Erciyas da eşi Cuma Erciyas'ın kendisine yazdığı mektubu görevlilerden teslim aldı. Erciyas, "Eşimin böyle bir mektup yazdığını bilmiyordum. Duygulandım, çok mutlu oldum. Eşimle iyi günde, kötü günde, acıda, kederde hep beraber 51 yıl birlikteyiz. Eşim daha önce sadece askerken böyle duygulu mektuplar yazmıştı. Hep beraberdik, hiç ayrılmadık. Bu askerden sonra ikinci aldığım mektup ve ömrümün gittiği yere kadar saklarım. Hep beraberdik, hep beraber olacağız." dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...