Tgrt Haber

İçişleri'nden Reuters'a 'PKK' tepkisi: Terör örgütü demeniz için ne gerekiyor?

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
14 Kasım 2022 22:49 - Güncelleme : 15 Kasım 2022 00:50
İçişleri'nden Reuters'a 'PKK' tepkisi: Terör örgütü demeniz için ne gerekiyor?

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, eli kanlı terör örgütü PKK'nın İstiklal Caddesi'nde düzenlenen bombalı saldırıyı üstlenmemesiyle ilgili İngiliz haber ajansı Reuters'ın yaptığı habere çok sert ifadelerle tepki gösterdi. Çataklı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Reuters, PKK'yı Kürt silahlı grubu olarak gösteriyor. 5.724 sivili katleden PKK/PYD'ye terör örgütü demeniz için ne gerekiyor? Masumların mavi gözlü ve sarı saçlı olması mı?" dedi.

İstanbul​'da Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde eli kanlı terör örgütü PKK tarafından gerçekleşen hain bombalı saldırı​, Türkiye'yi gözyaşına boğdu. Saldırıda 6 kişi hayatını kaybederken 81 kişi de yaralandı. Hain saldırının ardından emniyetin adım adım takibiyle 6 cana kıyan terörist Ahlam Albashır, Küçükçekmece'de saklandığı evde kıskıvrak yakalandı. 

REUTERS, PKK​'YA 'TERÖR ÖRGÜTÜ' DİYEMEDİ

Türkiye'yi gözyaşına boğan olay dünya basınında da geniş yankı buldu. Birçok medya kuruluşu hain saldırıyı 'İstanbul'da büyük patlama' başlığıyla duyururken İngiliz haber ajansı Reuters, terör örgütü PKK'nin internet sitesinde yayınlandığı öne sürülen bir açıklamaya yer verdi. Haberde, PKK'ya 'terör örgütü' diyemeyen Reuters, PKK'yı 'Kürt silahlı grubu' olarak nitelendirdi.

ÇATAKLI TEPKİ GÖSTERDİ

Haberde PKK için terör örgütü yerine 'Kürt Silahlı Grubu' tanımlaması yapılmasına tepki gösterildi. Tepki gösterenlerden biri de İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı oldu.

https://twitter.com/ismailcatakli/status/1592185122236862466

"TERÖR ÖRGÜTÜ DEMENİZ İÇİN NE GEREKİYOR?"

Çataklı, hem İngilizce hem de Türkçe yaptığı paylaşımda "Reuters PKK'yı Kürt Silahlı Grubu olarak gösteriyor. 5.724 sivili katleden PKK/PYD'ye terör örgütü demeniz için ne gerekiyor? Masumların mavi gözlü ve sarı saçlı olması mı? Ayrıca bu "katil sürüsü" bugüne kadar sivillere karşı yaptığı hangi eylemi üstlendi?" ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...