Tgrt Haber

Iraklı yetkiliden PKK ile mücadelede iş birliği mesajı! Ortak operasyon sinyali 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
30 Ekim 2023 00:08 - Güncelleme : 30 Ekim 2023 00:14
Iraklı yetkiliden PKK ile mücadelede iş birliği mesajı! Ortak operasyon sinyali 

Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarı Kasım Araci, PKK terör örgütüne karşı ortak mücadele için Türkiye ile yapılan görüşmelerin devam ettiğini belirtti. Araci, "Irak, Türkiye ile bu kritik konuyu sonlandırmak istiyor. PKK'nın etkisiz hale getirilmesi için kararlı bir çaba harcanıyor" şeklinde konuştu. 

Irak​ Ulusal Güvenlik Müsteşarı Kasım Araci, Türkiye​ ile Irak'taki PKK​ varlığıyla ilgili benzer bir güvenlik anlaşması yapılması için çaba sarf edildiğini belirtti. Araci, Bağdat ve Tahran arasındaki anlaşmanın bu yönde bir adım olduğunu ifade etti.

"İRAN REJİMİ KARŞITI GRUPLAR SİLAHSIZLANDIRILACAK"

Müsteşar Kasım Araci, Süleymaniye kentini ziyaretinde gerçekleştirdiği basın toplantısında, Irak’taki İran​ rejimi karşıtı grupların silahsızlandırılarak, sınırdan uzak bölgelere yerleştirilmesine yönelik güvenlik anlaşmasının tamamen uygulanmasının önemine değindi. Araci, söz konusu uygulanmanın son aşamasında bulunduklarını kaydetti.

"PKK'YI BİTİRMEK İSTİYORUZ"

Araci, Irak'ta komşu ülkelere saldıran hiçbir silahlı grubunun bulunmasına izin vermemek için çabalarının sürdüğünü söyledi. PKK’ya karşı Türkiye ile de bir anlaşma olup olmayacağına ilişkin bir soruyu cevaplayan Araci "Irak, Türkiye ile olan bu önemli ve hassas konuyu bitirmek istiyor" dedi. 

Türkiye’nin önemli bir komşu olduğunu belirten Kasım Araci, ülkesinin silahlı bir grubun komşu ülkelere yönelik her türlü silahlı eylemi engellemek istediğini kaydetti. Araci, ayrıca, "İran ile olduğu gibi, bu meselenin (terör örgütü PKK) tamamen sona erdirilmesi için artık tüm taraflarca bir anlaşmaya varılması yönünde çaba sarf ediliyor" diye konuştu.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...