Tgrt Haber

İsmail Haniye Tahran'da öldürüldü, İran'a tepki yağdı: Ne karşılığında sattınız!

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
31 Temmuz 2024 10:33 - Güncelleme : 31 Temmuz 2024 10:41
İsmail Haniye Tahran'da öldürüldü, İran'a tepki yağdı: Ne karşılığında sattınız!

Hamas lideri İsmail Haniye, İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı suikast sonucu öldürüldü. Haniye'nin Tahran'da öldürülmesinin ardından sosyal medya ayağa kalktı. Birçok kullanıcı, Haniye'yi koruyamamakla suçladığı İran'a tepki gösterdi.

İsrail dün gece Lübnan​'ın başkenti Beyrut'a saldırı düzenlerken, Hamas​ Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye​ de Tahran​'daki evinde uğradığı suikast sonucu öldürüldü. Hamas hareketi ve İran Devrim Muhafızları, Haniye'nin öldürülmesinden İsrail'i sorumlu tuttu.

Haniye'nin suikast sonucu öldürülmesinin ardından Hamas tarafından yapılan açıklamada, "Haniye, siyonist bir saldırı sonucu Tahran'da öldürüldü. Hamas liderinin suikastı korkakça bir eylem, cezasız kalmayacak" ifadeleri kullanıldı.

İsmail Haniye Tahran'da öldürüldü, İran'a tepki yağdı: Ne karşılığında sattınız! - 1. Resim
(İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan dün Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile başkent Tahran'da bir araya gelmişti)

İRAN'A TEPKİ YAĞIYOR

Öte yandan birçok sosyal medya kullanıcısı, ülkeye misafir olarak gelen Haniye'yi koruyamamakla suçladığı İran'a tepki gösterdi. 

"ÜLKEYİ KAPATIN GİDİN"

Bazı kullanıcılar İran'ı 'kağıttan kaplan' olarak tanımlarken bazıları da "Yabancı bir siyasi lideri de koruyamıyorsan ülkeyi kapat git" yorumunda bulundu.

İsmail Haniye Tahran'da öldürüldü, İran'a tepki yağdı: Ne karşılığında sattınız! - 2. Resim

"NE KARŞILIĞINDA SATTINIZ?"

İşte İran'a tepki gösteren ve göndermede bulunan bazı kullanıcıların yaptığı yorumlar:

"Ülkede korunması gereken tek adamı bile korumadınız!' 'Ne karşılığında sattınız?' 'Yine numaradan atar gider yaparlar' 'İran’ın Hizbullah’a dokunmama karşılığında Haniye’yi sattığını da düşünmeden edemiyorum'

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hulya31 Temmuz 2024 11:37

Allah rahmet eylesin İran gibi bi ülkede nasıl olur aklım almıyor İran'ı güclu ülke bilirdik

Sonraki Haber Yükleniyor...