Tgrt Haber

İstiklal'de güvenlik tedbirleri uygulanmaya başlandı: Banklardan sonra sıra beton saksılarda

14 Kasım 2022 20:28 - Güncelleme : 15 Kasım 2022 06:58
İstiklal'de güvenlik tedbirleri uygulanmaya başlandı: Banklardan sonra sıra beton saksılarda

İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği 81 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıdan sonra güvenlik zaafiyeti oluşturması nedeniyle banklardan sonra caddedeki ağaçların ve beton saksıların da kaldırılması için çalışmalar başladı.

İstanbul​'da Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde eli kanlı terör örgütü PKK​ tarafından gerçekleşen hain bombalı saldırı​, Türkiye'yi gözyaşına boğdu. Saldırıda 6 kişi hayatını kaybederken 81 kişi de yaralandı. Hain saldırının ardından emniyetin adım adım takibiyle 6 cana kıyan terörist Ahlam Albashır, Küçükçekmece'de saklandığı evde kıskıvrak yakalandı. 

BÖLGE ESNAFI ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Taksim'de meydana gelen patlamanın ardından bölgede bulunan bankların ve saksıların güvenlik zaafiyeti oluşturduğu belirtilerek kaldırılması için bölge esnafı tarafından çağrıda bulunulmuştu.

Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nizam Hışım, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, hem derneklerinin hem de bölgedeki esnafın caddeye konulan bank, ağaç, çöp kovası ve benzeri şeylerin kaldırılması yönünde birçok kez talepleri olduğunu söylemişti.

İstiklal'de güvenlik tedbirleri uygulanmaya başlandı: Banklardan sonra sıra beton saksılarda

BETON SAKSILAR VE AĞAÇLAR KALDIRILMAYA BAŞLANDI

Yapılan çağrılar ve değerlendirmeler sonucunda İstanbul Valiliğinin güvenlik tedbiri kapsamında aldığı karar üzerine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri, İstiklal Caddesi'nde yer alan beton saksılardaki ağaçları ve bitkileri kaldırmak için çalışma başlattı.

AĞAÇLAR PARKLARA DİKİLECEK

Ağaçların daha sonra parklara dikileceği öğrenildi. Beton saksıların kaldırılma çalışmaları sırasında İstiklal Caddesi'nin saat 22.00'den itibaren yaya trafiğine de kapatılacağı belirtildi.

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...