Tgrt Haber

Son dakika! Ankara'dan İsviçre'deki alçak eyleme sert tepki: Çirkin saldırıyı lanetliyoruz

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
15 Haziran 2023 14:56 - Güncelleme : 15 Haziran 2023 16:07
Son dakika! Ankara'dan İsviçre'deki alçak eyleme sert tepki: Çirkin saldırıyı lanetliyoruz

Son dakika haberi: Zürih’te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan alçak eylemlerin ardından İsviçre’nin Ankara Büyükelçisi Jean Daniel Ruch, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla alçak eyleme ve bunlara göz yuman İsviçreli yetkilere sert tepki gösterdi.

İsviçre​'nin en büyük kenti Zürih​'te eli kanlı terör örgütü PKK​ yandaşları Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ı hedef alan alçak bir eyleme imza attı. Alçak eyleme imza atanlara ve buna göz yuman İsviçre'ye Türkiye​'den tepki geçikmedi. İsviçre’nin Ankara Büyükelçisi Jean Daniel Ruch, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay tarafından Dışişleri'ne çağrıldı.

HİÇ BİR ŞEKİLDE KABUL EDİLEMEZ!

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre; görüşmede, Büyükelçi Ruch'a Erdoğan'ı hedef alan bu saldırının hiçbir şekilde kabul edilemez olduğu ifade edildi.

SORUMLULAR CEZASIZ KALMAMALI

Ayrıca, bu tür saldırılara müsaade edilmemesi gerektiğinin altı çizilerek, olaya ilişkin soruşturma başlatılarak, faillerin tespit edilmesi ve gerekli işlemlerin süratle yapılması talep edildi.

AK PARTİ'DEN SERT TEPKİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de İsviçre'de terör örgütü PKK yandaşları tarafından Türk Bayrağını ve Erdoğan’ı hedef alan alçak saldırıya tepki gösterdi.

Çelik sosyal medya hesabından yaptığı açıklmada, "İsviçre'de terör örgütü PKK yandaşları tarafından Türk Bayrağını ve Cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan’ı hedef alan çirkin saldırıyı lanetliyoruz. İsviçre makamlarının bu alçak eyleme göz yummasını şiddetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/omerrcelik/status/1669323357404250113

NE OLMUŞTU?

14 haziran’da gerçekleştirilen eylemde, Türk bayrağı ve Erdoğan’ın maketi yakılmış, "Erdoğan’ı öldürün" pankartı açılmıştı. Eylem sonrası Türkiye’nin Bern büyükelçiliği ve Zürih başkonsolosluğunun girişimleri neticesinde isviçre polisi açıklamada bulunmuş eylemin bilgileri dışında gerçekleştiğini ve izinsiz olduğunu savunmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...